Hlavní obsah

Vampola prožil vítězný návrat. Plzni pomohl ukončit černou sérii

Plzeň

Lídr hokejové extraligy z Plzně si pořádně oddechl, po sedmi porážkách se totiž konečně dočkal výhry. Sérii nezdarů, kterou Indiáni začali porážkou ve Zlíně 8. ledna, pomohl zvrátit i navrátilec Petr Vampola, jenž po třech letech v zahraničí znovu oblékl plzeňský dres.

Článek

"Výsledky Plzně jsme sledoval celou dobu, co jsem tu nebyl. Když jsem sem přišel, tak jsem na klucích nepozoroval nějakou deku. Prohrálo se pár zápasů, ale většina jen těsně a někdy i po výborném výkonu. V hlavách to asi trochu bylo, ale dnes konečně přišla změna v podobě výhry," vrátil se k příčinám předchozích porážek vedoucího týmu extraligy jedenatřicetiletý útočník.

"Na utkání jsme byli dobře připraveni a šli jsme za svým cílem. Každý hráč podal své maximum a zaslouženě jsme vyhráli," popsal Vampola průběh utkání, do kterého naskočil na pravém křídle prvního útoku po boku Martina Straky a Tomáše Vlasáka. "Hraje se tu trošku jiný hokej než ve Švédsku, kde je to urputnější. Tady se všechno řeší techničtěji a mně to vyhovuje. Navíc jsou oba kluci výborní hokejisti, což mi rychle pomohlo s adaptací. Ve třetí třetině už jsem se cítil dobře," radoval se z návratu na český led.

Tlak očekával

Plzeňský tým se poslední čtyři sezóny drží v základní části na čele extraligy, ale svůj potenciál nedokáže naplno projevit ve vyřazovacích bojích. Po odchodu nejlepšího střelce Milane Gulaše by k úspěchu v play off měl pomoci právě příchod Vampoly.

"Věděl jsme, že tady na mě bude tlak. Kdybych se necítil na to, že mohu klukům pomoci, tak bych sem nešel. Neberu to tak, že jsem přišel nahradit Milana. Jsem jiný typ hráče, ale věřím, že konečně s Plzní získáme nějaký úspěch," věří si do dalších bojů rodák ze Žďáru nad Sázavou.

"Jádro týmu zůstalo stejné, jako když jsem odcházel. Je tu výborná parta a to je to nejdůležitější před nadcházejícími zápasy. Každý ví, za čím jdeme. Budeme na to v dalších utkáních ladit, abychom byli co nejlépe připraveni na play off," naznačil nejvyšší cíle mistr republiky v barvách Vsetína z roku 2001.

Reklama

Související témata: