Hlavní obsah

Balaštík dostal naloženo v bitce. Ale nasázel hattrick a raduje se z výhry

Zlín
Aktualizováno

Elitní zlínský kanonýr Jarosv Balaštík nasázel poprvé v sezóně hattrick, kterým přispěl k vůbec první výhře Beranů nad Libercem v tomto ročníku nejvyšší soutěže. „Liberec nám moc nesedí, hraje hodně důrazně. Má spoustu mladých hráčů a výborných bruslařů. Pro nás je to cenné vítězství," radoval se Balaštík po zápase.

Článek
Fotogalerie

Vyhlášený střelec moc hattricků nedává. Vloni v dresu Mladé Boleslavi dal taky jeden. „Takže pro tuhle sezónu už mám splněno," usmíval se Balaštík, který ocenil přihrávky od spoluhráčů. „První gól mi parádně připravili Ondra Veselý s Petrem Leškou. Další dva byly z dorážky a jsem za to rád," okomentoval Balaštík spokojeně svůj střelecký úspěch.

Klíčový moment v utkání nastal v závěru první třetiny. Za stavu 1:2 se před střídačkami obou týmů strhla šarvátka, z níž vyfasoval pětiminutový trest obránce David Štich. Zlín v delší přesilovce vstřelil dva góly a otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Vše přitom začal Balaštíkův atak na Lukáše Dernera. „Puk byl v rohu, Lukáš Derner jej odehrál a já jsem dohrál jeho. Reakce libereckých hráčů byla neadekvátní tomu zákroku. Vím, že jejich obránce zápas nedohrál, ale podle mě to byl čistý zákrok," popsal Balaštík inkriminovaný okamžik.

Zbytečný zákrok

„Seběhlo se to rychle. Na mě se sjeli dva protihráči, tak jsem se jen kryl. Neviděl jsem, co se děje nade mnou. Byl to zbytečný zákrok. Rozhodčí Liberec potrestali pětiminutovým oslabením, ve kterém jsme dali dva góly. Před první přestávkou jsme vyrovnali. V kabině byla bojovná nálada, což jsme přenesli do druhé třetiny a dalším gólem zápas otočili," doplnil.

Náskok 3:2 Berani neudrželi, neboť v závěru prostřední dvacetiminutovky inkasovali ve dvojnásobném oslabení. „Ten moment nám pomohl. I když Liberec ke konci třetiny vyrovnal, tak jsme v zápase byli lepší a vyhráli zaslouženě," podotkl Balaštík.

Zlín se v našlapané tabulce drží na druhé příčce. Na záda mu dýchá Sparta, která prodloužila svoji sérii na jedenáct výher v řadě. „Do play off zbývá ještě sedm zápasů a nemáme nic jisté. Sparta má vynikající sérii a dotáhla se na nás na rozdíl pouhých tří bodů. Plzeň je dva body před námi. S postavením v tabulce nekalkulujeme a snažíme se jít zápas od zápasu a v každém utkání bodovat," odmítal Balaštík jakékoliv spekulace s postavením svého týmu v tabulce.

„Po celou sezónu se pohybujeme v horních patrech tabulky. Tím je to pro nás jednodušší, než hrát dole o bytí a nebytí v play off," uvedl hráč, jenž v doposud 45 odehraných zápasech nasbíral 35 kanadských bodů za 22 gólů a 13 asistencí.

Do sezóny vstupoval třiatřicetiletý hráč s cílem vstřelit 20 gólů, což se mu podařilo. „Je to pro mě měřítko a jsem rád, že se mně to podařilo. Do konce základní části budu vděčný za každý další gól. Považuji se za staršího hráče a ti se vždycky rozehrávají později," uzavřel s nadsázkou nejlepší trojnásobný extraligový střelec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice