Hlavní obsah

Vampola uťal sparťanskou sérii jedenácti výher. Zase ta Plzeň, hlesli Pražané

Praha

Může se teď cítit jako žolík, který vrátil lídrovi hokejové extraligy vítěznou chuť. Petr Vampola po třech letech v cizině oblékl plzeňský dres a Škoda s ním v sestavě nejprve uťala svou sérii sedmi porážek. Vzápětí zastavila i vítězné tažení Sparty a 31letý útočník k tomu na pražském ledě přispěl dvěma gólovými asistencemi. „Těší plný bodový zisk i zopakovaný dobrý výkon celého týmu. Když jsem se vrátil, tak jsem na klucích ani nepozoroval nějakou deku. V hlavách ale možná ty prohry trochu měli. O to raději jsem, že se to teď rychle převrátilo do dobré nálady," tvrdil Vampola.

Článek

Bez problémů zapadl na pravém křídle elitního útoku vedle Straky a Vlasáka. „Hraje se tu trošku jiný hokej než ve Švédsku, kde je to urputnější. Tady se všechno řeší techničtěji, což mně vyhovuje a vedle tak skvělých hráčů mně to jde samo. Kdybych se ale necítil na to, že mohu klukům pomoci, tak bych do Plzně ani nešel," uvažoval útočník, jenž má po příchodu z Vaxjö zastoupit kanonýra Gulaše, který zamířil do Magnitogorsku. „Jsem jiný typ hráče než Milan, ale jádro mužstva pořád drží a každý v něm ví, za čím jdeme," pokračoval Vampola.

Sparťané, kteří při onemocnění Broše, Jánského a Svobody museli do útoku nasadit i beka Kočího, vyšli bodově naprázdno poprvé od 26. prosince. „Tehdy to bylo také s Plzní a teď zase chtěla více než my. Byla na nás dobře připravená, přes její agresivní styl jsme se těžko dostávali," mínil trenér Josef Jandač, jehož svěřenci šňůrou 11 lednových výher přepsali klubové maximum a teď už atakovali i absolutní extraligový rekord, který mají v držení Západočeši.

Vampola se tomu jen usmál, že hosté přece nemohli připustit své vymazání z historických tabulek. „Přehráli nás ve všem, to musíme přiznat, ale i tak jsme za tu šňůru rádi. Hodila nás někam úplně jinam, z vyhlídky boje o desítku teď hrajeme o třetí místo zaručující přímou cestu do play off a ještě při začátku na svém ledě," přemítal sparťanský obránce Petr Gřegořek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články