Hlavní obsah

Málek se vrátí do Plzně, ale až od příští sezóny

PRAHA

Hokejový brankář Roman Málek se od příští sezóny znovu objeví v dresu extraligové Plzně. Zbytek letošního ročníku stráví gólman, jenž předčasně ukončil angažmá v ruském Magnitogorsku, každopádně na hostování. V úvahu připadají Karlovy Vary, Jihlava nebo Třinec, ale ve hře je i švédská Lulea.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Roman Málek.

Článek

Podmínkou odchodu do Švédska je ovšem podpis transferkarty, k němuž se zatím nemá jeho poslední zaměstnavatel, ruský Magnitogorsk. "Se Slavií už jsme včera dohody dosáhli, ale ruská strana stále trvá na odstupném," tvrdí hráčův agent Robert Spálenka.

Magnitogorsk v létě zaplatil pražské Slavii za českého gólmana částku kolem 160 000 dolarů. "Bez vyrovnání nechtějí Romanovu transferkartu podepsat. Dali jsme si čas do pondělka, pak bychom se asi s celým případem obrátili na Mezinárodní hokejovou federaci," naznačil Málkův zástupce možné řešení.

Pokud nevyjde švédská nabídka, je Málek jakožto kmenový hráč Slavie připraven dochytat sezónu v extralize formou hostování. Největší zájem mají údajně Karlovy Vary, Jihlava a Třinec. Mistr extraligy z roku 2002 dal po návratu z Ruska několikrát najevo, že bude preferovat tuzemské angažmá. Jeho manželka totiž očekává v lednu druhý přírůstek do rodiny.

Další kariéra v Plzni?

Pro příští rok by se Málek rád znovu postavil do branky Plzně, kterou v loňském ročníku senzačně dotáhl až do semifinále extraligy. "Roman od začátku preferoval Plzeň, takže by bylo asi překvapením, kdyby se rozhodl jinak. Podepsáno ale ještě nic není," řekl Spálenka, jenž pro svého klienta hledá angažmá po jeho návratu z Ruska.

Šéf plzeňského klubu Tomáš Král s Málkem najisto počítá, už se prý dohodl i s prezidentem Slavie Miroslavem Tvrdým. "Roman Málek se stane od příští sezóny hráčem Plzně. Právě jsem se na tom dohodl s panem Tvrdým," informoval Král na oficiálních internetových stránkách plzeňského klubu. "Papírově to však teprve budeme řešit, ohledně Málkova přestupu jsme však dohodnuti," doplnil Král s tím, že Málkovo angažování už pro letošní ročník nebylo pro Slavii přijatelné.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín