Hlavní obsah

Moravec ještě nezná některé spoluhráče jménem

PRAHA

Jeho výměna z Vítkovic do Plzně byla letos prozatím největší bombou v domácí soutěži. Dlouholetá ikona Vítkovic David Moravec ale musela sbalit kufry a jít hrát tam, kde je o něj zájem. Hned ve druhém utkání po přestupu nastoupil proti svému bývalému klubu. "Nervózní jsem trochu byl," přiznal Moravec po zápase v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

Hecoval jste se nějak před utkáním s vítkovickými hráči? Ani ne, dá se říct, že jsme se jen pozdravili. Nervózní jsem trochu byl, přece jen jsem v ostravském celku prožil deset let.

Motivoval jste plzeňský tým? Nechtěl jsem to v kabině říkat před zápasem, ale určitá finanční prémie tam byla. Bohužel to nedopadlo. Šancí jsme měli dost, ale strašně se ale nadřeme. Nevyšlo nic.

Nepletli se vám v zápalu boje spoluhráči? To ne, je ale pravda, že některé kluky z Plzně ještě neznám jménem. Snad se do toho brzy dostanu.

V první třetině se zdálo, že vám soupeři dávají poměrně dost místa, jakoby z kamarádství... Spíš bych řekl, že bránili velice dobře pozičně. Možná, že vědí, co na mě platí, ale hráli tak na všechny. Ubránili si to.

A co vy, radil jste jak vyzrát na gólmana Pince? Jednou jste měl blízko ke gólu, ale napálil jste ho jen do masky. Vím, že v prostoru kolem hlavy má Marek s chytáním trochu slabiny. Snažil jsem se puk tlačit nahoru, bohužel marně. Měli jsme sice dost střel, jen to štěstí se k nám narozdíl od zápasu se Slavií postavilo zády.

Nastoupil jste znovu s Martinem Strakou, jak jste si zvykl na jeho herní styl? Je vynikající bruslařsky, má techniku i nápady. Doufám, že je jen otázkou času, kdy nám to tam začne padat.

Před dvěma roky jste s Vítkovicemi sehráli proti Plzni hodně vypjaté čtvrtfinále. Fanoušci vám tehdy drsně nadávali a není zvláštní, že teď vyvolávají vaše jméno? O tom je hokej, záleží prostě na tom kde hraji. Jsem v Plzni, tak chci ze sebe dostat to nejlepší v jejím dresu.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec