Hlavní obsah

Málka Třinec nezíská, míří do Karlových Varů

PRAHA

Velice rušno je kolem hokejového brankáře Romana Málka. Ten minulý měsíc skončil v ruském Magnitogorsku a zvažoval, co dál. Lákaly jej tři extraligové kluby a švédská Lulea. Ještě o víkendu to vypadalo na přesun do Třince, v pondělí je Málkovým nejpravděpodobnějším novým působištěm celek Karlových Varů. Uvedl to hráčův agent Robert Spálenka s tím, že jeho klienta vedly k tomuto rozhodnutí hlavně rodinné důvody.

Článek

"Roman bydlí v Berouně, v současné době s tamním prvoligovým týmem také trénuje a do Varů to bude mít mnohem blíže než do Třince. A navíc, jeho manželka čeká v lednu přírůstek do rodiny. Obě tyto skutečnosti hrály v jeho rozhodování hlavní úlohu," uvedl Spálenka na vysvětlenou.

Ještě v pátek byl sedmadvacetiletý Málek, mistr extraligy s pražskou Slavií z roku 2002, blízko k dohodě s třineckým klubem. "Přes víkend budeme dolaďovat podmínky kontraktu. Pokud se to povede, mohl by se Roman už od pondělí nebo od úterý s Třincem začít připravovat," řekl tehdy brankářův agent. Současně ovšem přiznal, že eminentní zájem projevily také Karlovy Vary, Jihlava a švédská Lulea. Málek o víkendu svoje stanovisko přehodnotil.

"Rádi bychom se touto cestou vedení třineckého klubu omluvili, že to nakonec nevyšlo a namísto k nim míří Roman do Varů. Jednání byla seriózní," ujistil Spálenka.

Magnitogorsk nechce podepsat transfer kartu

Karlovy Vary mají dva nepříliš zkušené gólmany, kteří ještě nepodávají vyrovnané výkony. Nedělní utkání proti Kladnu (2:4) Lukáš Mensator nedochytal, ve druhé třetině jej vystřídal Zdeněk Šmíd. Podmínkou k tomu, aby Málek, účastník loňského mistrovství světa ve Finsku, mohl znovu začít chytat, je podpis jeho transferkarty. K tomu se ovšem jeho poslední zaměstnavatel nemá. Magnitogorsk žádá část z odstupného ve výši 160.000 dolarů, které zaplatil Slavii v létě při Málkově odchodu do tamní superligy.

"Jsme s Rusy v neustálém kontaktu, předpokládám, že během jednoho až dvou dnů bychom mohli mít jejich vyjádření na stole. Pokud by mu odmítli transferkartu potvrdit, obrátili bychom se s celým případem na Mezinárodní hokejovou federaci," naznačil Málkův zástupce možné řešení.

Po sezóně Málek patrně obnoví svoje spojení s Plzní. Západočechy v loňském ročníku před odchodem do Ruska dovedl až do semifinále extraligy proti pozdějším šampiónům ze Zlína.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec