Hlavní obsah

Bod z Litvínova je málo, hlesl pardubický Rolinek po dalším nezdaru

Litvínov

Plány pardubických hokejistů na průnik do elitní desítky v tabulce extraligy dostaly další trhlinu! Východočeši totiž prohráli na cizím ledě pošesté v řadě, z toho počtvrté po sobě rozdílem jediného gólu. A z této černé série si připsali pouze dva body. Nebylo divu, že po porážce 2:3 po samostatných nájezdech v Litvínově panovalo v pardubické šatně zklamání.

Článek

„Bod je v naší situaci málo. Vzhledem k nelichotivému postavení v tabulce musíme vyhrávat za tři body. A na litvínovském ledě jsme k tomu měli blízko," hlesl útočník Tomáš Rolinek. Mrzely ho neproměněné šance v poslední desetiminutovce třetí třetiny i nezvládnuté nájezdy. „Sahali jsme aspoň po dvou bodech. Mohli jsme penalty ukončit vítězně, ale domácí se vrátili do hry a ještě skoro ztracený zápas zvrátili. Takže jednoznačně beru ten výsledek jako velkou ztrátu," líčil zkušený forvard.

Na herním projevu i nasazení Pardubic přesto bylo znát, že tým dává do boje velkou energii. „Nikdo nic nevypustí a i z tribuny je vidět, že každý ví, co má hrát. Hodláme dodržovat stanovený systém. To se odráží i v obětavosti. I na Litvínov jsme byli připravení a věděli jsme o jeho síle na domácím ledě. Ale pořád máme velké rezervy. Nechceme spadnout do skupiny o udržení. Naše pozice není stále dobrá. V kabině si to rozebereme," podotkl Rolinek.

V Litvínově se prosadil střelecky svým třetím gólem v pardubickém klubu v sezóně. „Snažím se klukům pomoci a nezříkám se zodpovědnosti. Ale není to jen o jednotlivcích. Musíme se hlavně jako tým rvát o lepší výsledky, tlačit se před branku a jít důrazně do koncovky. Potřebujeme zvednout sebevědomí. Pracujeme na tom, ale potřebujeme to dostat do hlav. Pořád přesto cítíme, že to, co odvádíme, není ještě úplné maximum. Máme těžké vylosování a nikdo jiný to za nás neodehraje," tvrdil pardubický tahoun.

Rolinek v minulosti působil i v litvínovských barvách. „Vzpomněl jsem si na to. Někdy před devíti lety jsem tady odehrál půl sezóny. Rád jsem se teď před zápasem potkal s masérem Františkem Pincem. Popovídali jsme si, což bylo příjemné. Ale jinak jsem se soustředil jen na svůj výkon," uzavřel pardubický útočník.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec