Hlavní obsah

Extraligovým hráčem týdne Procházka

Jirka G. NovákSport.cz

Martin Procházka byl největší hvězdou uplynulého týdne v hokejové extralize dle hodnocení redakce Sport.cz. Zkušené levé křídlo bylo hlavním strůjcem tří kladenských vítězství v řadě, k nimž přispělo sedmi kanadskými body za čtyři góly a tři asistence. Rekordmanem týdne se však stal Martin Ručinský z Litvínova, jenž v posledních třech zápasech zaznamenal osm asistencí.

Článek

Stejně jako během loňské sezóny sledovala a hodnotila redakce Sport.cz každý týden výkony českých hokejistů v NHL, hodlá se nyní zaměřit na nejlepší výkony hráčů v české extralize. Při hodnocení je kromě statistických čísel brán zřetel především na užitečnost hráče pro svůj tým v daném týdnu.

.:ANKETA:
Kdo podle vás patří na první místo? Hlasujte v anketě na konci článku

Proto také na prvním místě figuruje Procházka, ačkoliv Ručinský nasbíral o jeden kanadský bod více. Procházkovy body ale pomohly Kladnu ke třem výhrám, zatímco Ručinský se s Litvínovem radoval z vítězství jen ve dvou případech. Ze stejného důvodu dostal při shodě bodů v pořadí přednost Tomáš Kaberle před Jiřím Šlégrem.

Procházka se z vítězství v žebříčku raduje už podruhé, zvítězil i před měsícem, kdy nasbíral ve třech zápasech šest bodů za pět branek a asistenci. Kladenský útočník je tak prvním hráčem, který v sezóně náš žebříček vyhrál více než jednou.

Nejlepší výkony hokejistů v extralize:
(týden od 30. listopadu do 6. prosince)
1. Martin Procházka (Kladno)37 (4+3)
- v úterý gól a asistence na ledě Vítkovic (4:2), v pátek dva góly včetně vítězné branky a asistence proti Jihlavě (4:2), v neděli gól a asistence na vítěznou branku ve Varech (4:2)
2. Martin Ručinský (Litvínov)38 (0+8)
- v úterý tři asistence v Plzni (7:1), v pátek asistence proti Pardubicím (4:5P), v neděli čtyři asistence včetně přihrávky na vítěznou branku v Jihlavě (7:3)
3. Jan Čaloun (Litvínov)25 (4+1)
- v pátek gól a asistence proti Pardubicím (4:5P), v neděli hattrick v Jihlavě (7:3)
4. Michal Mikeska (Pardubice)36 (3+3)
- v úterý gól a asistence proti Zlínu (4:6), v pátek vítězný gól a asistence v Litvínově (5:4P), v neděli gól a asistence proti Liberci (5:2)
5. Jaroslav Balaštík (Zlín)36 (4+2)
- v úterý dva góly včetně vítězné branky a asistence v Pardubicích (6:4), v pátek gól a asistence proti Vítkovicím (2:5), v sobotu gól na ledě Sparty (2:1P)
6. Marek Pinc (Vítkovice)3(2-0-0)
- v pátek vychytal vítězství ve Zlíně (5:2), v neděli nula v Plzni (1:0)
7. Zdeněk Orct (Kladno)3(3-0-0)
- v úterý vychytal vítězství na ledě Vítkovic (4:2), v pátek vítězství proti Jihlavě (4:2), v neděli vítězství ve Varech (4:2)
8. Tomáš Kaberle (Kladno)35 (0+5)
- v úterý dvě asistence na ledě Vítkovic (4:2), v pátek dvě asistence včetně nahrávky na vítěznou branku proti Jihlavě (4:2), v neděli asistence ve Varech (4:2)
9. Jiří Šlégr (Litvínov)35 (2+3)
- v pátek gól a asistence proti Pardubicím (4:5P), v neděli gól a dvě asistence v Jihlavě (7:3)
10. Vítězslav Bílek (Kladno)34 (1+3)
- v úterý asistence na ledě Vítkovic (4:2), v pátek dvě asistence proti Jihlavě (4:2), v neděli vítězný gól ve Varech (4:2)

Reklama