Hlavní obsah

Bartek dovedl Pardubice dvěma góly k cennému vítězství v Brně. Nebylo to těžké, smál se

Brno

Hokejistům Pardubic se povedlo v repríze loňského finále otočit důležitý duel v Brně a po výhře 3:2 oživili naděje na postup do extraligového play off. Na cizím ledě zvítězili poprvé po předchozích sedmi nezdarech v řadě.

Článek

Východočeši tak bodově dostihli dosud desáté Vítkovice a na devátou Kometu ztrácejí jediný bod. Stále ovšem v boji o elitní desítku musí spoléhat na klopýtnutí svých konkurentů.

„Navíc nás v závěru základní části čekají dva hrozně obtížné zápasy se Spartou a ve Zlíně. Triumf v nesmírně kvalitním střetnutí v Brně nás ale určitě posílí psychicky, věřím, že je zvládneme," díval se už dopředu pardubický kouč Miloš Říha.

Začala lépe Kometa

Přímý duel o účast ve vyřazovacích bojích se zpočátku vyvíjel lépe pro domácí Kometu, avšak pardubický Kočí srovnal v závěru prostřední dvacetiminutovky na 2:2 a v poslední třetině definitivně umlčel vyprodanou Kajot arénu útočník Martin Bartek.

Jeho tým porazil Kometu v základní části extraligy již podesáté za sebou.

„Strašně moc jsme toho už v této sezóně pokazili, naštěstí aspoň tento klíčový duel jsme zvládli. Od druhé třetiny jsme byli lepší a vytvořili si i víc šancí," radoval se z výhry slovenský forvard, který zlehčoval svoje dvě důležité trefy. „Puk si mě vždycky najde a já do něj nějak plácnu," usmíval se Bartek šťastně.

Brněnští si komplikují cestu do předkola

Přestože Brňané mají postup do předkola stále ve svých rukách, zavládla v jejich kabině podstatně horší nálada.

„Věřili jsme, že Pardubice zdoláme a budeme už mít klid. Jenže jsme se strašně těžko proti jejich propracované defenzivě prosazovali. Porážka je pro nás hroznou komplikací," posteskl si zklamaný střelec úvodního gólu Komety Patrik Lušňák.

Trenér Brna Zdeněk Venera ocenil bojovnost a snahu svého týmu. „Scházel nám ovšem větší klid. Přesto by utkání lépe slušel v řádné hrací době nerozhodný výsledek," domníval se. Kometa hostí v neděli Liberec a v úterý cestuje na Spartu. „O postup se budeme rvát do posledního dechu," slíbil Venera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice