Hlavní obsah

První místo jsme nečekali, přiznal gólman Furch po vítězné sérii Slavie

Chomutov

Vyhrát posedmé v řadě a posunout se do čela extraligové tabulky. Takový byl ideální výsledek, který si hokejisté pražské Slavie naplánovali pro zápas na ledě posledního Chomutova. A vyšlo jim to dokonale. Po snadném vítězství 4:0 mají i díky dvoubodovému náskoku na špici pořadí rázem nejblíže k zisku Prezidentského poháru pro krále základní části.

Článek

V pohodě hrající Pražané proměnili v Chomutově hned první přesilovku, když při vyloučení Račuka skóroval Lukáš Krenželok. A to byl základ k nečekaně hladkému průběhu duelu. Čisté konto vychytal brankář Dominik Furch, který si navíc připsal i gólovou asistenci!

„První místo v tabulce je pro nás překvapením. Ještě ani v polovině sezóny jsme to nečekali, takže musíme být spokojeni. Dostáváme málo gólů a máme dobře propracovanou defenzivu, klukům v obraně pomáhají i útočníci," líčil Filurch. A jak viděl svůj podíl na třetím gólu v síti Chomutova? „Bylo to vyloženě náhoda. Lapačkou jsem zachyt puk, hodil jsem si ho na hůl a rozehrál na mantinel. Pavel Khůfek pak skvěle přihrál Michalu Poletínovi, který skóroval," popsal gólman zajímavou situaci.

Nechtěli jsme zápas podcenit

Slavia se ubránila i dlouhému oslabení tří proti pěti. „To byl také důležitý úsek. V té chvíli jsme vedli jen 1:0, a kdyby soupeř srovnal, mohlo to být vyrovnanější," připomněl brankář.

Furch si tříbodového úspěchu cenil, byť ho Slavia dosáhla na půdě outsidera. „Nechtěli jsme zápas podcenit, protože Chomutov nedávno zdolal tehdejšího lídra Plzeň. Teď máme boj o prvenství ve svých rukách, ale nijak se k tomu neupínáme. Původně jsme si dali za cíl první šestku, potom čtyřku a všechno ostatní je bonusem navíc," mínil gólman Pražanů.

Ale nechtěl hledět příliš dopředu. „Jenom víme, že příště hrajeme s Třincem a pak jedeme do Budějovic. A teprve pak se uvidí, z jaké pozice půjdeme do play-off," dodal Furch.

Mužstvo není za co kritizovat

Asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann potvrdil, že tým je v pohodě. „Je to vidět i na hře. Prostě se nám daří. Bylo to z naší strany pohodové utkání, čímž nechci snižovat úroveň soupeře, který se určitě nespokojí s posledním místem. Vždycky se najdou rezervy, ale po výhře v Chomutově kluky kritizovat nebudeme, není ani za co."

A v čem je síla Pražanů? „Celou sezónu chytají oba gólmani velice dobře. I jejich zásluhou jsme tam, kde jsme. Pozitivní je, jak se snaží mladíci. Vážíme si toho, že máme formu. Hlavní fáze sezóny pro nás však začne až v bitvách o medaile. Soupeře pro čtvrtfinále play-off si nevybíráme," zakončil Weissmann.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec