Hlavní obsah

Nevím, jestli jsou pro první dva týmy soupeři z předkola výhodou, řekl plzeňský kouč Razým

Kladno

Hokejisté Plzně v 50. kole extraligy přišli o vedení v tabulce, které drželi většinu základní části soutěže. Velkou tragédii z toho ale nedělají. Indiáni si totiž dobře uvědomují, že triumf v dlouhodobé části a zisk Prezidentovy trofeje týmu nezaručuje úspěch v play off. Sami se o tom přesvědčili před třemi lety, kdy po základní části získali nejvíce bodů, ale následně vypadli hned ve čtvrtfinále s Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Po takových oslavách se poslední dobou Plzni spíš stýská...

Článek

„Vyhrát Prezidentský pohár je ocenění pro každý tým. My jsme první místo opustili po zápase proti Kladnu, ale svoje pozice jsme opustili už před měsícem při dlouhé sérii, kdy jsme nebodovali," poukázal trenér Milan Razým na sérii sedmi lednových porážek.

Následně Plzeň dvakrát vyhrála, ale nyní opět podlehla čtyřikrát za sebou. „Do play off už jsme jednou z prvního místa šli... Nevím, jestli ten systém je úplně výhodný pro dvě mužstva, která čekají na soupeře postupující z předkola," poukázal plzeňský kouč na současný model play off.

První a druhý tým základní části totiž po dvoutýdenní přestávce nastoupí proti celku, který má za sebou předkolo a je rozehraný. I když to Plzeňští nahlas neřeknou, nevadilo by jim, kdyby skončili třetí nebo čtvrtí a ve čtvrtfinále se utkali s týmem, který bude mít stejnou přestávku jako oni.

Slavia si zasloužila nás přeskočit

„O tom nechceme spekulovat. Všechny týmy chtějí vyhrávat, my určitě. Bohužel Slavii se teď daří a zaslouženě nás přeskočila," uvedl Razým diplomaticky. "„Nejlepší je skončit první, hraje se o to, aby byl člověk nejlepší. Třetí a šestý ale mají stejné podmínky a jak už jsem říkal, nevím, jestli u prvních dvou týmů je výhoda na jejich straně. Rozdíly v kvalitě týmů totiž už pak nejsou tak velké," řekl.

Plzeň navíc v závěru základní části řeší i problémy se sestavou. Kapitán Martin Straka má problémy s třísly; Jozef Balej je po operaci ruky; Tomáš Vlasák, Václav Pletka, Tomáš Slovák, Dan Růžička, Adam Svoboda jsou nemocní a Tomáš Dvořák nehraje kvůli disciplinárnímu trestu.

„V neděli by měl hrát zřejmě jen Slovák. Jak se s tím další vypořádají, uvidíme," dodal Razým před nadcházejícím soubojem se Zlínem.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec