Hlavní obsah

Málek má zastavit litvínovské střelce

Výsledkový propad karlovarských hokejistů, kteří tříbodovou výhru získali naposled 31. října, má zastavit příchod brankáře Romana Málka, jenž se v dresu Západočechů předvede už v pátek proti rozjetému Litvínovu. Chemopetrolu se nyní střelecky nesmírně daří, v posledních čtyřech zápasech vstřelil celkem pětadvacet gólů.

Foto: ČTK

Vydaří se Romanu Málkovi návrat do extraligy?

Článek

Loni Málek zázračně uzdravil skomírající Plzeň, která se nakonec protáhla až do semifinále, na tyto léčitelské schopnosti nyní spoléhají i v lázeňském městě. "On je jistota. Tým by se měl psychicky zvednout. Všichni budou chtít ukázat, že i oni něco umějí," slibuje si kouč Pavel Pazourek.

Zároveň ale varuje, že Málek není až takovým kouzelníkem, aby předváděl zázraky. "Za nikoho branku nedá. Musejí mu pomoct všichni, hlavně obrana," vybízí své mužstvo kouč. Při přetlaku gólmanů se Vary uvolily Spartě zapůjčit do 23. prosince Zdeňka Šmída, aby kryl záda Tomáši Pöpperlemu "Konečné rozhodnutí nechala Sparta na nás," řekl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Litvínov na Varech v této sezóně už jednou střelecky pohořel, když se v brance Energie zaskvěl mladík Mensator. "Proto se ani tolik nezabýváme tím, kdo proti nám bude v brance Varů stát," říká litvínovský trenér Josef Beránek. Navíc podle něj není moc jasné, v jaké formě Málek po propuštění z Magnitogorsku dorazil. "Máme tolik zkušených útočníků, že by si měli poradit s kýmkoliv. V extralize je řada stejně dobrých gólmanů jako Málek," rýpl si Beránek.

Hokejová extraliga - 31. kolo
VSETÍN - ZLÍN
Hudler je po operaci kotníku, otazník nad zkušeným Jaškinem. Zlínu scházejí Galvas a Murín, na cizích kluzištích si věří.
TŘINEC - KLADNO
Třinec má rozsáhlou marodku, probírá se z úterního debaklu v Litvínově. Z kádru hostí jsou zranění Gardoň, Havel a Horna, Michael Frolík a Hluchý jsou s dvacítkou.
VÍTKOVICE - SPARTA
Kubina má poraněné koleno, mimo jsou Kumstát, Varaďa, Prusek a Vůjtek mladší. Spartě se do sestavy vrací bek Richter, mezi útočníky bude také Olesz.
KARLOVY VARY - LITVÍNOV
V domácím dresu čeká premiéra gólmana Málka. Litvínov postrádá obránce Kroupu, stále na marodce jsou Reichel a Gombár.
ZNOJMO - LIBEREC
Vokoun je po chřipce, domácí z posledních osmi zápasů sedmkrát bodovali. Liberci chybí Čermák, Kotalík, Tomajko, Rozsíval, Novák a Podkonický.
JIHLAVA - PLZEŇ
Lubina bude v dresu Jihlavy hrát 846. utkání, čímž vyrovná extraligový rekord Suchánka. Do sestavy Plzně se vrací Výborný, Jindřich a Pospíšil.
PARDUBICE - SLAVIA
Zápas je odložen na 11.ledna.

Reklama