Hlavní obsah

Litvínovský Rapáč by si přál v play-off za soupeře Spartu

Litvínov

Hokejisté Litvínova si po vítězství nad Kladnem pojistili účast v elitní šestce tabulky, která postoupila přímo do čtvrtfinále extraligového play-off. Gólem k tomu přispěl i útočník Richard Rapáč, jenž stihl dokonce třikrát skórovat v posledních dvou zápasech Severočechů. A to je bilance, jaká se od něj nečekala, protože v předešlém průběhu sezóny se příliš neprosazoval.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Richard Rapáč (vpravo) z Litvínova v souboji s pardubickým Alešem Píšou.

Článek

„Nejvíce si cením toho, že jsem pomohl mužstvu. V Třinci mi to skvěle vyšlo a proti Kladnu jsem měl rovněž velkou motivaci. Dostávám větší prostor na ledě a cítím důvěru trenéra. Předtím jsem hrál jen pár střídání za třetinu, nyní je moje herní vytížení větší," líčil slovenský forvard.

Už se těší na play-off. „To bude správné vyvrcholení sezóny. I pro naše fanoušky chceme vyhrávat a od každého zápasu v play-off si slibujeme vynikající atmosféru. I když většina kluků říká, že jim na soupeři nezáleží, já mám svoje tajné přání. Tedy abychom dostali ve čtvrtfinále Spartu," prolomil obvyklá klišé Rapáč. „Ale je to jen můj pohled. Nemohu mluvit za celou kabinu. Zápasy se Spartou bych bral jako derby, alespoň to tak vnímám i z minulosti extraligy," podotkl útočník.

Play-off za mravenčí práci

Rapáč si ale netroufá odhadovat vývoj play-off. „Mám na paměti loňský ročník, kdy Kometa Brno šla z předkola až do finále," přemítal Rapáč, který se ale hodlá soustředit hlavně na litvínovské tažení. „Drží nás brankář Francouz. V týmu se vytvořilo vynikající klima, jaké jsem v dospělém hokeji ještě nezažil. Osobně jsem přijal úlohu ze strany trenéra, abych se ze čtvrté formace pokoušel dostat výš. Myslím, že jsme si to play-off  vybojovali mravenčí prací," uvažoval slovenský hokejista.

Brankář Pavel Francouz svedl zajímavý souboj s kladenským gólmanem Janem Cháberou. Oba během pětašedesáti minut inkasovali jen jednou. „Hostující brankář zlikvidoval spoustu šancí. Jsme proto rádi, že jsme získali druhý bonusový bod za vítězné nájezdy. Při obou penaltách soupeře jsem se docela potáhnul, ale naštěstí jsem je chytil," popisoval Francouz.

Co říká na postup do play-off? „Před sezónou to od nás nikdo nečekal. Cítili jsme, že jsme dost podceňovaní. Ale semkli jsme se a hráli bojovný hokej. Těší mě osm bodů navíc z nájezdů. Nebýt toho, asi bychom byli v tabulce mnohem níž," přemítal gólman.

Reklama