Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 4:0Třinec zdolal oslabenou Plzeň a zajistil si čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Varaďa 1 : 0
26. Orsava 2 : 0
49. Květoň 3 : 0
58. Růžička 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince si vítězstvím 4:0 nad Plzní v závěrečném 52. kole základní části extraligy zajistili čtvrté místo v tabulce a tím i lepší výchozí pozici pro čtvrtfinále. Gólem a asistencí se na výsledku podílel nejproduktivnější hráč soutěže Martin Růžička, který tak dlouhodobou část soutěže zakončil s bilancí 40 branek a 43 přihrávek. Brankář Šimon Hrubec poprvé udržel čisté konto. Oceláři ve čtvrtfinále změří síly se Spartou, Plzeň bude hrát s Litvínovem. Obě série začnou v pátek 8. března.

Článek

I s torzem sestavy bez deseti hráčů se Plzeň domácích nezalekla a v první třetině dokonce udávala tempo hry. Třinec začal vlažně a bez zápalu a bezkrevný výkon nejlépe dokládají pouhé čtyři střely, které musel v úvodní dvacetiminutovce hostující gólman Mazanec zlikvidovat.

Škoda si počínala aktivněji a před Hrubce se tlačila mnohem více. Měla i dvě brankové příležitosti, které však Vampola v krátkém sledu po své krasojízdě útočným pásmem ve 14. minutě nedokázal využít.

Domácí se po dřímotu v první části probrali až ve druhé dvacetiminutovce. Na nohy je postavily dvě přesilové hry za sebou. První Plzeň přečkala ještě zásluhou dvou výtečných zákroků Mazance, který vychytal Bonka a Květoně. Druhá početní výhoda Ocelářů už ale skončila gólem, když Růžičkovu přihrávku ve 24. minutě zblízka usměrnil do sítě Varaďa.

Třinec nabral dech a další sekvence hry byla zcela pod jeho taktovkou. Nápor už po necelých dvou minutách zužitkoval Orsava, který po rychlém protiútoku dorazil do branky neúspěšný pokus Zagrapana.

Plzeň narůstající převahu soupeře zarazila oddechovým časem. Hosté po něm vyrovnali hru, ale ztrátu už dohnat nedokázali. Navzdory své střelecké převaze si totiž nedokázali vytvořit gólové příležitosti.

Domácí už v závěru nedopustili žádné drama. Jejich výhru podtrhl třetím gólem Květoň, kterému zpoza branky šikovnou zadovkou ideálně přihrál Polanský. Závěr patřil kanonýru Růžičkovi. Nejdřív zahodil sólový nájezd, ale necelé tři minuty před koncem si u tyčky počkal na Hrabalův pas a svou čtyřicátou brankou v ročníku symbolicky uzavřel gólový účet utkání.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Varaďa (M. Růžička, Zíb), 26. Orsava (Zagrapan, Ovčačík), 49. D. Květoň (Polanský, Adamský), 58. M. Růžička (Hrabal, Varaďa). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 3365.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Kania, Ovčačík, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Adamský - Klimenta, Peterek, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.
Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, Slavík, Havíř, J. Jeřábek, Mozík, Frolo, Moravčík - Johnson, Vampola, Lev - P. Sedláček, Jan Kovář, Pitule - Dvořák, Kašpařík, Hollweg - Kepka. Trenéři: Razým, Michal Straka, Špaček a Pejchar.

Reklama

Související témata: