Hlavní obsah

Měli jsme nervy, přiznali vítkovičtí hokejisté. Postup si ale nakonec pohlídali

Liberec

Neponechali nic náhodě a od úvodního vhazování šli hokejisté Vítkovic cílevědomě za vítězstvím na libereckém ledě. Poněkud odevzdaným Bílým Tygrům nastříleli čtyři góly a v brance se jako tradičně opírali o Romana Málka. Mnoho nescházelo, aby vychytal čisté konto.

Článek

„Začal jsem na něj myslet asi v polovině třetí třetiny, ale dvě inkasované branky v závěru mě nemrzí. Jsem šťastný za velmi příznivý výsledek, který nám snad dodá sebevědomí. Před utkáním jsme měli nervy a je pro nás výborné, že jsme zůstali v desítce. Po reprezentační přestávce se nám příliš nedařilo, takže jsme si teď hodně oddechli," líčil zkušený gólman.

V předkole narazí Vítkovice na České Budějovice. „Tam mají hezký hotel, proto se na jih těšíme," usmál se brankář. „Ale nejprve si trošku odpočineme a pak půjdeme do boje," pravil ještě Málek.

Dvě klíčové trefy Vítkovic zaznamenal Marek Bartánus. „Ty moje góly vyplynuly ze zodpovědného výkonu celého týmu. Na začátku jsme přečkali velkou šanci Nedvěda, což nás upozornilo, že domácí mohou kousat. Byli jsme ale nakonec důslednější a poslední minuty jsme si pohlídali," dával najevo spokojenost slovenský útočník. A ve stejném duchu hovořil i trenér Peter Oremus: „I když jsme znali průběžné stavy zápasů Brna a Pardubic, soustředili jsme se na vlastní hru a to se vyplatilo."

Reklama

Související témata: