Hlavní obsah

Ve Zlíně jásaly i poražené Pardubice. Jsem hrozně šťastný, radoval se Somík z postupu

Vedle domácích hokejistů se na zlínském stadiónu radovali paradoxně i poražení Pardubičtí, kteří se po katastrofální úvodní třetině, kterou prohráli 0:3, nečekaně vzchopili. I vzhledem k prohře Komety na Spartě si obhájce titulu zajistil postup do předkola play off.

Článek

„Jsem hrozně šťastný, vždyť ještě nedávno jsme za desátou příčkou o dost bodů zaostávali. Ve Zlíně to s námi nevypadalo zpočátku vůbec dobře, a tak jsme si o první přestávce řekli, že musíme dát do zbytku zápasu úplně všechno. Vždyť už jsme neměli co ztratit," říkal pardubický útočník Radovan Somík, podle něhož dostal tým od trenérů jednoznačný pokyn zjednodušit hru. „Snažili jsme se dohrávat veškeré souboje a mnohem agresivněji se tlačit před zlínskou branku," prozradil, co vedlo k obratu v utkání.

Ostatní výsledky nesledovali

Dění na dalších stadiónech prý vůbec nesledoval. „Vůbec jsem se nestaral o to, jak si vedou Vítkovice či Kometa. To jenom člověka rozptyluje, soustředil jsem se výhradně na svůj výkon," tvrdil Somík.

Postupem do vyřazovacích bojů podle něj pro Pardubice nic nekončí. „Jedeme dál, teď uděláme všechno pro to, abychom vyřadili Kladno. I z poslední postupové příčky se dá hodně dokázat. Od příchodu trenéra Říhy, jehož emotivní koučink nám hodně pomáhá, se neustále lepšíme. To je příslib do příštích dnů."

Reklama

Související témata: