Hlavní obsah

Zlín slaví poprvé Prezidentský pohár, i když prý přináší smůlu

Zlín

Hokejisté Zlína vyhráli podruhé v historii klubu základní část extraligy a premiérově se navíc radují ze zisku Prezidentského poháru. Trofej, kterou převezmou až ve čtvrtek, si definitivně zajistili v závěrečném 52. kole.

Článek

Přestože po úvodní třetině vedli nad Pardubicemi díky třem využitým přesilovkám už 3:0, potřebný druhý bod nakonec vydolovali až ve čtvrté minutě prodloužení.

Zasloužil se o to svým teprve druhým extraligovým gólem benjamínek týmu Patrik Urbanec, po jehož trefě vypukla na stadiónu Luďka Čajky obrovská euforie. „Tato branka byla samozřejmě mnohem důležitější než ta předchozí proti Slavii," zářil teprve devatenáctiletý bek.

Teď zlomit čtvrtfinálové prokletí

Útočník Ondřej Veselý si pochvaloval, že si Zlíňané nejlépe rozložili formu. „Když už se šance získat Prezidentský pohár naskytla, jsme hrozně rádi, že ho máme. Je to hezká tečka za základní částí, avšak play off bude teď mnohem důležitější. Trochu si nyní odpočneme a pak už musíme konečně prolomit naše dlouholeté čtvrtfinálové prokletí," plánoval.

Zlíňané mohutně slavili navzdory tomu, že člen zlínské elitní útočné formace Jaroslav Balaštík zisk Prezidentského poháru poněkud zpochybnil. „Traduje se, že to ve vyřazovacích bojích přináší smůlu. My ale chceme samozřejmě vyhrát každý zápas, a to se také stalo. Obzvlášť nad Pardubicemi, které jsou naším tradičním rivalem," tvrdil.

Po skončení utkání se na zlínském ledě paradoxně radovali se skupinkou svých příznivců také poražení Východočeši. Obhájce titulu nakonec proklouzl z desáté příčky do předkola play off, pomohl mu k tomu i debakl Komety na Spartě.

„Jsme hrozně šťastní, vždyť ještě před pár týdny jsme na postupová místa ztráceli dost bodů. To, že jsme ve Zlíně dohnali tříbrankové manko, by nás mohlo před play off nakopnout," domníval se pardubický útočník Radovan Somík. „Sezóna pro nás ještě zdaleka nekončí, i z desáté příčky se dá dojít daleko. V předkole nás však čeká Kladno, a to budou hodně těžká střetnutí. Navíc začínáme sérii venku. Po příchodu trenéra Říhy se ovšem neustále zlepšujeme, uděláme maximum pro postup," vyhlásil Somík.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín