Hlavní obsah

Trenér Venera v Brně skončil, nahradí jej do konce sezóny Kýhos

Brno
Aktualizováno

Vedení hokejistů Komety Brno odvolalo po nevydařené základní části extraligy trenéra Zdeňka Veneru. Nahradí jej do konce sezóny Vladimír Kýhos, který naposledy vedl v extralize Karlovy Vary a do Brna se vrací po třech a půl letech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Smutný kouč Zdeněk Venera na střídačce Komety skončil.

Článek

"Nesplnili jsme cíl, kterým byl postup do play off. Proto jsme sáhli k výměně trenérů," řekl vedoucí sportovního úseku brněnského klubu Jaroslav Medlík. "Nyní je naším úkolem proplout úspěšně šesti zápasy ve skupině o konečné umístění, nepromrhat současný náskok a vyhnout se baráži," dodal Medlík.

Svoji dočasnou misi na trenérské lavičce ukončil i Pavel Zubíček, který bude pokračovat ve funkci sportovního manažera. Asistent Lubomír Oslizlo zůstává ve funkci, druhým asistentem bude trenér staršího dorostu Karel Beran.

Šestapadesátiletý Kýhos se vrací do Brna po třech a půl letech. V sezóně 2007/08 zamířil do tehdy prvoligové Komety z Chomutova a nahradil Rostislava Čadu, který na trenérskou funkci rezignoval. V Brně působil Kýhos půldruhého roku, po získání extraligové licence od Znojma ještě vedl čtyři kola Kometu v nejvyšší soutěži.

Po nevydařeném startu a čtyřech porážkách jej vedení klubu v září 2009 odvolalo a nahradil jej Pavel Pazourek. Kýhos poté působil v Dukle Trenčín, v prvoligovém Táboře a v extralize vedl Litvínov a naposledy od začátku ledna do listopadu 2012 Karlovy Vary.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec