Hlavní obsah

Kovářův trest platí, budějovický gólman vynechá úvod play off

Praha

Hokejisté Českých Budějovic budou v úvodních dvou zápasech předkola play off extraligy postrádat brankářskou jedničku Jakuba Kováře. Disciplinární komise soutěže mu ve čtvrtek odmítla snížit pětizápasový trest, který dostal před týdnem za atak na útočníka Plzně Václava Pletku v zápase 49. kola, jejž posoudila jako kopnutí bruslí. ČTK to řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Článek

Vedení klubu HC Mountfield požádalo o prominutí zbytku trestu poté, co si Kovář odpykal tři zápasy. Disciplinární komise ale ve čtvrtek rozhodla, že původní trest platí.

"Rozhodnutí disciplinární komise vychází z toho, že hráči byl udělen nejnižší možný trest, který předpisy v tomto případě stanoví," poukázal Zikmund v tiskové zprávě na fakt, že za kopnutí bruslí Kovářovi hrozil trest na pět až deset zápasů.

"Již při udělení trestu komise zohlednila, že Jakub Kovář dosud nebyl disciplinárně trestán a že protihráč nebyl zákrokem zraněn," doplnil Zikmund. Českobudějovičtí navíc nepředložili žádné argumenty, proč by měl být trest snížen.

Jihočeši tak budou v úvodu série proti Vítkovicím hrané na tři vítězství spoléhat na dvojici Pavel Kantor a Lukáš Sáblík. "Bereme situaci takovou, jaká je. Musíme se s ní vypořádat. Nemá cenu se tím více zabývat," uvedl trenér Peter Draisaitl.

Českobudějovičtí dostali i peněžitý trest

Jihočeský klub navíc ve čtvrtek dostal od disciplinární komise i další, tentokrát peněžitý trest. Brankář Kantor totiž do zápasu nedělního 51. kola proti Karlovým Varům nastoupil bez přeměřené a označené výstroje. Kantor neměl podpisem ředitele soutěže označenou lapačku a vyrážečku, za což klub dostal pokutu 50 000 korun.

Hlavní rozhodčí v neděli kontrolovali výstroj všech brankářů, pravidla porušil jen Kantor.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín