Hlavní obsah

Strakové zařídili Plzni výhru nad Pardubicemi

PRAHA-tv

Hokejisté Plzně porazili v napínavé předehrávce 32. kola extraligy Pardubice 5:4, když na třech brankách se podíleli bratři Strakové. Martin, jenž klubu pomáhá díky stávce v NHL, skóroval dvakrát, starší Michal se trefil jednou. Plzeňští si v tabulce upevnili sedmé místo, deváté Pardubice však dosud odehrály o jeden zápas méně.

Článek

Hned v úvodu dali hosté Plzni příležitost přesilové hry, když fauloval Tvrdík. Ten setrval na trestné lavici celé dvě minuty a hned po svém návratu vysunul do šance Průchu. Pardubický útočník však nabral až příliš velkou rychlost, a neměl dostatek klidu na zakončení. Možnost přesilovky dostaly vzápětí i Pardubice za vyloučení Mrázka, ale gólově udeřilo na druhé straně.

Špaček při obranné práci z prostoru za vlastní brankou naznačil vyhození kotouče, přitom vyčkal a poslal dlouhou přihrávkou do brejku Martina Straku. Největší posila Plzně mezi hráči z NHL se při samostatném nájezdu nemýlila a překonala Lašáka svým desátým gólem v sezóně.

Druhá početní výhoda už Pardubicím vyšla, a zapracoval na tom elitní útok hostí. Východočeši se řítili ve třech do útočného pásma, Hemský zleva přihrál doprostřed Hejdukovi, a ten se štěstím prostřelil Dubovy betony.

Brzy po přestávce potrestal chyby pardubické obrany Paroulek, když vypíchl puk za brankou jednomu z obránců, přihrál Kudrnovi, ten mu kotouč vrátil a on mohl pohodlně skórovat. Po pěti minutách se pardubičtí dostali znovu do hry, Blažek vystřelil z prostoru mezi kruhy, a domácí obránce Havíř nešťastně tečoval puk za překvapeného Dubu.

Uběhlo ale sotva pár vteřin, a domácí znovu vedli. Cartelli od modré spíše jen  nahazoval puk před branku, ale jeho jedovatý pokus Lašák podcenil a proklouzl mu nad vyrážečkou. Domácí měli několik dalších velkých šancí, především při asi půlminutové dvojnásobné početní výhodě. Tu největší ale zneškodnil Lašák efektním semaforem.

Plzeňští fanoušci se další radosti dočkali až na začátku poslední třetiny. Trnka pálil tvrdé od modré a Michal Straka v pádu stačil šikovně tečovat puk za Lašákova záda. Parádní akci krátce poté zakončil jeho mladší bratr Martin, který zakončil parádní kombinaci s Moravcem a Cibákem a zdálo se, že se zápas promění v exhibici. Tyto myšlenky ale rychle zahnal bleskovým úderem Divíšek a snížil znovu na rozdíl dvou branek.

Pardubice to rozhodně nehodlaly vzdát, zvláště když se v 50. minutě prosmýkl mezi domácími beky Petr Sýkora, jeho střelu ještě Duba vyrazil, ale dojíždějící Rolínek usměrnil puk do sítě. Zápas nakonec dospěl do dramatického závěru, kdy hosté odvolali brankáře a zkoušeli vyrovnat skóre v šesti hráčích na ledě. K žádné velké příležitosti se však už nedostali.

Plzeň - Pardubice 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Martin Straka (Špaček), 22. Paroulek (Jaroslav Kudrna), 27. Cartelli, 44. Michal Straka (Trnka), 45. Martin Straka (D. Moravec, Cibák) - 14. Hejduk (Hemský, A. Novotný), 26. Blažek (Snopek), 46. Divíšek (Vyhlídal), 50. Rolínek (P. Sýkora). Rozhodčí: Husička - Charvát, Bláha. Vyloučení: 6:8, navíc Cibák 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4796.
Plzeň: Duba - Výtisk, Špaček, Cartelli, Trnka, M. Výborný, Jindřich - D. Moravec, Martin Straka, Cibák - Mrázek, Michal Straka, D. Pospíšil - Paroulek, Jaroslav Kudrna, Matějovský - Adamský, Kracík, Důras. Trenéři: Přerost a Kučera.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, A. Novotný, Havíř, Vyhlídal, Linhart, Mudroch, Pácal - Tvrdík, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Pištek - P. Sýkora, Divíšek, Rolínek - Hemský, Koukal, Průcha. Trenéři: Martinec a Šejba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice