Hlavní obsah

Úvod předkola play off patřil domácím. Budějovice zdolaly Vítkovice, Kladno mistra z Pardubic

Praha
Aktualizováno

Můj dům, můj hrad! Tohle úsloví stoprocentně naplnily páteční úvodní zápasy předkola play off hokejové Tipsport extraligy, které skončily úspěchem domácích celků. České Budějovice si gólové trefy rozdělily po jedné v každé třetině a zdolaly Vítkovice 3:0, ve druhém utkání Kladno otočilo nepříznivý vývoj s mistrovskými Pardubicemi a po gólu Jakuba Valského z přesilovky v čase 44:44 zvítězilo 2:1.

Článek

Obě série hrané na tři vítězství pokračují na stejných stadiónech v sobotu od 17:30.

I bez brankářské jedničky Jakuba Kováře, pro něhož Jihočeši u disciplinární komise marně žádali prominutí zbytku trestu za kopnutí do plzeňského Václava Pletky, Českobudějovičtí první zápas zvládli. Reprezentanta Kováře mezi tyčemi skvěle zastoupil Pavel Kantor, který hned na úvod série paralyzoval všechny vítkovické střelce a udržel čisté konto.

Výhra svěřenců německého kouče Petera Draisaitla mohla být ještě vyšší, ale Mertl, jenž za stavu 2:0 po faulu Voráčka dostal výhodu trestného střílení, na Málka nevyzrál. Třetí trefu přidal až kapitán jihočeského celku Šimánek v početní výhodě pět na tři.

Kladno na konci základní části vyhrálo v domácím prostředí třikrát za sebou a úspěšnou sérii nepřerušilo ani v předkole play off. Hosté sice začali lépe: skóre otevřel Zohorna a chvíli nato mohl zvýšit jejich náskok obránce Marušák, tváří v tvář Cháberovi ale trefil jen tyčku jeho branky.

Domácí odpověděli zvýšeným tlakem, Piskáček ještě ve druhé třetině snížil a vyloučení Buchteleho potrestal v posledním dějství přesnou dorážkou Valský. Kladno tak v letošním ročníku porazilo úřadující šampióny již počtvrté.

Předkolo play off hokejové Tipsport extraligy - 1. zápasy:
Kladno - Pardubice 2:1
Branky: 37. Piskáček, 45. Valský - 26. T. Zohorna
České Budějovice - Vítkovice 3:0
Branky: 13. Frühauf, 26. Mertl, 55. Šimánek

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice