Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 2:1Stav série 1:0Kladno otočilo zápas s Pardubicemi a v předkole play off se ujalo vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Zohorna 0 : 1
37. Piskáček 1 : 1
45. Valský 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna vstoupili lépe do předkola play off extraligy, když v úvodním zápase porazili úřadujícího mistra z Pardubic 2:1. Východočeši se sice ve druhé třetině ujali Zohornovou zásluhou vedení, Rytíři ale brankami Piskáčka s Valským skóre otočili. Série hraná na tři vítězné duely pokračuje už v sobotu opět na ledě Kladna.

Článek

Už po deseti vteřinách hry se sice v nadějné příležitosti ocitl pardubický Bartek, pak to ale byli především domácí, kteří hrozili více. Eberleho dorážka nejprve jen těsně minula branku Východočechů, posléze zase drzý průnik Látala od pravého mantinelu zneškodnil gólman Salfický.

V šestnácté minutě však obrana Rytířů trestuhodně zapomenula na Buchteleho, jenž se zjevil zcela sám před Cháberou, kladenský brankář ale tutovku reflexivním zákrokem vyrazil. V úvodu druhé třetiny naopak mohlo jít do vedení Kladno. Salfický střelu od pravého mantinelu vyrazil jen k Paterovi, ten ale víc než z poloviny odkrytou klec minul.

Čím více se Kladenští tlačili do útoku, tím větší prostor vznikal pro rychlé brejky hostů. V jednom z nich předložil Semorád kotouč Zohornovi a ten nekompromisní dělovkou z voleje otevřel skóre. O pouhou minutu později se po šťastném odrazu puku od zadního mantinelu objevil podruhé sám před kladenskou brankou Buchtele, ani tentokrát ale úspěšný nebyl.

Čtvrtá kladenská přesilovka přinesla obrat

Ve 32. minutě dostal Marušák po návratu z trestné lavice přesný pas do samostatného úniku a již překonaného Cháberu zachraňovala horní tyčka. Rytíři se však z tragické pětiminutovky dokázali rychle oklepat. Lukáčova střela, jež vypadla Salfickému z lapačky, sice ještě v brance neskončila, ve 37. minutě už ale důrazný Piskáček srovnal.

V páté minutě třetí periody navíc Středočeši na čtvrtý pokus zužitkovali přesilovou hru. Kuchlerovu střelu sice ještě Salfický bravurně vyrazil, proti Valskému už byl ale bezmocný, a tak se Kladno poprvé v zápase ujalo vedení. V 56. minutě mohl přidat třetí gól Látal, v sólovém nájezdu si ale na Salfického nepřišel. Stejně dopadl o pár vteřin později i Petr Hořava zakončující z levého kruhu.

Minutu před koncem hosté odvolali gólmana Salfického, ani hra se šesti hráči v poli jim ale vyrovnání nepřinesla.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Piskáček (M. Hořava, Patera), 45. Valský (Dragoun, Dalecký) - 26. T. Zohorna (Semorád, T. Nosek). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 4150.
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Doudera, Černošek, Kameš - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Melka, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Ďaloga, Marušák, Mocek - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Brendl, Rolinek, Starý - T. Zohorna, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.
STAV SÉRIE: 1:0.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice