Hlavní obsah

Kladno bylo nadržené pořád. To my hladoví jen deset minut, štvalo pardubického Říhu

Kladno

Měli se vézt na vlně euforie, když na konci základní části dokázali smazat šestibodové manko a na poslední proklouzli do předkola play-off, jenže na Kladně toho úřadující mistři příliš nepředvedli. Ve druhé třetině se sice Pardubice dostaly do vedení, Rytíři pak však skóre dvěma trefami zaslouženě otočili a před sobotním druhým pokračováním série hrané na tři vítězné zápasy se ujali vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér hokejistů Pardubic Miloš Říha během přípravy mužstva.

Článek

„Po postupu do předkola z nás všechno spadlo. Jenže místo euforie jsme na Kladně předvedli chladný výkon," mrzelo pardubického trenéra Miloše Říhu. „Nechci být zklamaný. V určitých fázích hry jsme Kladno vůbec k ničemu nepouštěli. Ale pak přišlo pět minut (na konci druhé třetiny), kdy jsme předváděli špatné věci. V těch chvílích to prostě někdo musí vzít na sebe," posteskl si Říha, že se nenašel jediný hráč, který by ostatní svou buldočí snahou strhl.

"Vše jim vycházelo"

„Začali jsme se bít až deset minut před koncem. Teprve potom jsem viděl hladové, naštvané hráče." Jenže i přes závěrečný progres už Pardubice druhý gól nepřidaly a Říha výkon Kladna musel ocenit. „Hrálo doma, mělo bouřlivé prostředí, bylo prostě nadržené. Plnilo to, co mělo, a všechno mu vycházelo," říkal Říha, přesto však od svých svěřenců očekával větší důraz v osobních soubojích.

„Kladno jsme v průběhu zápasu přestali dohrávat a nechávali mu až moc prostoru. Musíme soupeře donutit, aby nás fauloval. V situacích jeden na jednoho jsme puky od sebe jen odstřelovali," štvalo kouče, že Pardubice měly za celý zápas jen jedinou přesilovku.

"Rytíři jsou draví"

„Kladno nemá třeba tolik hokejovosti, ale disponuje dravostí a bruslí, čímž slaví úspěch. Nám se nepodařilo hrát, co bychom chtěli. Byli jsme pomalí na puku, trvalo nám, než jsme vymysleli, co s ním uděláme. Musíme zvednout pohyb a agresivitu před oběma brankami," tvrdil gólman Dušan Salfický, který pochytal čtyřicet střel Rytířů.

„Nečekal jsem, že jich bude tolik, ale vyložených šancí mělo Kladno jen pár. Dva obdržené góly mě mrzí, protože byly z dorážek," prohlásil Salfický a přiznal, že jej matný výkon týmu překvapil. „Rozhodně jsem nečekal, že přijedeme a Kladno smeteme. Jen jsem si myslel, že my budeme malinko lepší. Prohráli jsme víc osobních soubojů, než by bylo zdrávo."

I přes první zaváhání jsou dnes úřadující mistři připraveni vrátit sérii na led Pardubic za nerozhodného stavu 1:1. „Nemá cenu na sebe vyvíjet tlak. Je to play-off a série končí, až někdo vyhraje tři zápasy. Přijeli jsme klasicky do Kladna vyhrát aspoň jeden a v sobotu máme druhý pokus. Ale musíme jednoznačně přidat. Čekám podobný zápas, ale s větší agresivitou od nás," přeje si Salfický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice