Hlavní obsah

Budějovice - Vítkovice 0:4Stav série 1:1Vítkovice srovnaly v předkole krok s Českými Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Rehák 0 : 1
22. Strapáč 0 : 2
36. Káňa 0 : 3
42. Huna 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v sobotním druhém zápase předkola play off extraligy České Budějovice 4:0 na jejich ledě a vyrovnali sérii na tři výhry na 1:1. Čisté konto udržel brankář Filip Šindelář. Předkolo pokračuje v pondělí v Ostravě.

Článek

Kouč hostů Oremus po páteční porážce 0:3 poslal místo Málka do branky Šindeláře a tento tah se mu vyplatil. Jihočeši sice nezačali tak aktivně jako v prvním duelu, střeleckou převahu ale měli. V 5. minutě Šindeláře vyzkoušel Dej, ale neuspěl stejně jako při první přesilovce Vydarený. Kantora, náhradníka za potrestaného Kováře, zase otestoval Klimek při vyloučení Červeného.

Prosadil se až v 16. minutě Rehák, jenž bezprostředně po buly prostřelil Kantora. Domácí mohli vyrovnat v 61 sekund dlouhé dvojnásobné přesilovce, největší šanci aktivního Květoně ale Šindelář zlikvidoval. Na začátku druhé třetiny se domácí dostali do přečíslení tři na jednoho, vyrovnat nedokázali a hosté je za to následně potrestali. Kantora překvapil střelou z otočky Strapáč.

Jihočechům se přesilovky nedařily

Vítkovice měly stejně jako v pátek problém s množstvím vyloučených, k jejich štěstí se ale Českým Budějovicím přesilové hry nedařily. Výborný Šindelář udržel čisté konto při téměř dvouminutové hře čtyři na tři i v 96 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. V obou případech měl nejblíže ke vstřelení branky Květoň.

Špatné koncovky mohli domácí litovat v 36. minutě, kdy po přečíslení tři na jednoho zvýšil Káňa a přiblížil hosty k vyrovnání série. Definitivně jasno bylo na začátku třetí třetiny, kdy překonal Kantora po sérii odrazů puku Huna. Mountfield se snažil vstřelit alespoň jeden gól, Šindelář byl ale až do konce bezchybný.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Rehák (Húževka), 22. Strapáč (Bartánus), 36. J. Káňa (Burger), 42. Huna (Svačina). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 6:8, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5035. Stav série: 1:1.
České Budějovice: Kantor - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Švihálek, Červený, Luňák, od 30. min. navíc Škoda. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Vítkovice: Šindelář - Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, Kudělka, R. Stehlík, L. Kovář, Rehák - Klimek, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Húževka, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.
STAV SÉRIE: 1:1.

Reklama

Související témata: