Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 3:2 PPStav série 2:0Kladno i podruhé porazilo Pardubice, znovu rozhodl Valský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Hořava 1 : 0
27. Semorád 1 : 1
54. Nosek 1 : 2
57. Patera 2 : 2
65. Valský 3 : 2
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Pardubic jsou krok od vyřazení z předkola play off extraligy. Obhájci titulu podlehli i ve druhém utkání na ledě Kladna 2:3 v prodloužení a prohrávají v sérii 0:2. V čase 64:23 rozhodl Jakub Valský, který si připsal vítěznou trefu už v prvním utkání. Třetí duel se hraje v pondělí od 18:15 v Pardubicích a domácí budou odvracet předčasný konec sezóny.

Článek

Pardubice v sestavě s útočníkem Tyborem místo Brendla začaly aktivně a oba brankáři měli od začátku práci. Ve čtvrté minutě při přesilovce po špatném střídání domácích minul z dorážky před brankou Cetkovský. Za Rytíře měl velkou možnost Jass, ale Salfický jeho pokus z mezikruží chytil efektně lapačkou. Kladno pak při Mockově trestu pardubického gólmana vážněji neohrozilo.

Při Kousalově vyloučení se jen těsně nedostal k zakončení Miloslav Hořava. Po ubráněném oslabení zahrozil pardubický Buchtele, ale podobně jako v pátek se mu v koncovce nedařilo. Východočeši si pak nevytvořili šanci při Douderově pobytu na trestné lavici. V 18. minutě po Eberleho střele dotlačil puk se Salfickým za brankovou čáru Látal, ale sudí po poradě s videorozhodčím gól neuznali.

Kladno nevyužilo početní výhodu na přelomu první a druhé třetiny, při plném počtu hráčů nepřekonal zblízka Salfického Kuchler. Rytíři promarnili i další přesilovku po faulu Cetkovského na gólmana Cháberu. Ve 27. minutě už ale domácí jásali. Po Paterově přihrávce skóroval tvrdou ranou o pravou tyč Miloslav Hořava.

Hned za 14 vteřin bylo vyrovnáno. Domácí propadli ve středním pásmu a v přečíslení tří na jednoho vypálil po Tyborově asistenci pod horní tyčku Semorád. Hosté ožili, ale k obratu jim nepomohlo ani Dragounovo vyloučení. Hra se přitvrdila, skóre se ale přes snahu obou soků neměnilo.

Prodloužení ukončil Valský

I ve třetí třetině se hra přelévala ze strany na stranu, ale šancí obrany moc nepřipustily. Při Rolinkově vyloučení v polovině třetí třetiny prověřil Salfického jen Růžička. V 53. minutě se ocitl před pardubickým gólmanem Látal, jenž vypálil jen do jeho betonů.

Vzápětí otočil stav Mocek, který vystřelil z levého kruhu a překvapil Cháberu. Domácí srovnali krok v 57. minutě při přesilovce čtyř proti třem. Po Paterově přihrávce nepřekonal Salfického Miloslav Hořava, pak si ale oba role vyměnili a kladenský kapitán u pravé tyče pohotově zakončil.

Další početní výhoda domácích po trestu pro pardubickou lavičku za nesportovní chování prodloužení neodvrátila. V jeho úvodu neprostřelil Salfického v úniku Valský. Vzápětí ale už po Dragounově přihrávce při přečíslení zakončil do odkryté branky a rozjásal domácí fanoušky.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 27. M. Hořava (Patera, P. Hořava), 57. Patera (M. Hořava, David Růžička), 65. Valský (Dragoun, Černošek) - 27. Semorád (Tybor, Marušák), 54. T. Nosek (Marušák, Mocek). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. Diváci: 4616. Stav série: 2:0.
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Doudera, Černošek, Kameš - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Melka, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, Marušák, Ďaloga - Bartek, Cetkovský, Somík - Starý, Rolinek, T. Zohorna - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice