Hlavní obsah

Pardubický kapitán Somík věří i v kritické chvíli, nůž na krku cítí celou sezónu

Kladno

Na hraně vyřazení z play-off se už po úvodních dvou zápasech předkola ocitl úřadující hokejový mistr z Pardubic. Kapitán Radovan Somík se ani z kritického stavu 0:2 na zápasy nehroutí a doufá, že obhájce titulu ještě najde způsob, jak překonat enormní bojovnost soupeře i kladenský agresivní styl hry.

Článek

Jak těžké se srovnat s faktem, že jste si z Kladna přivezli dvě porážky?

Každý v kabině cítil hodně velké zklamání. Kladno předvedlo výborný pohyb i u nás v pásmu, tím se dostávalo do šancí a bohužel jsme to nedokázali při zápasech na jeho ledě eliminovat.

V čem vás Rytíři především předčili?

Bruslí výborně dopředu i dozadu, takže jsme měli jen minimum přečíslení. Většinou to byly souboje jeden na jednoho a také v nich se kladenští hráči ukázali dost silní. Musíme být agresivnější my, play-off je často i o tom, do čeho vy soupeře, nebo naopak soupeř vás, pustí.

Cítíte, že máte nečekaně brzy nůž na krku?

Ten pomyslný nůž na krku cítíme prakticky celou sezónu, takže bychom měli být zvyklí. Kladno má sice mečbol, ale ještě pořád není konec.

Už si ale nesmíte dovolit žádné další zaváhání. Dokážete hrát v Pardubicích jinak?

Věřím, že v našem domácím prostředí se zvedneme a zabereme jako tým. Je to především o zlepšení pohybu, pak budeme i víc na puku a určitě přijdou i ta přečíslení a nebudeme jezdit pořád do plných.

Co s vámi udělá pouze den pauzy před pokračováním série?

To bych vůbec neřešil, podmínky jsou pro obě mužstva stejná. Roli možná sehrává psychika. Závěr základní části jsme odehráli v laufu, stihli se nacpat do elitní desítky, ale teď těžko můžeme tvrdit, že se nám daří, když jsme dvakrát po sobě v sérii prohráli.

Je to zničující pocit?

Nesmíme už moc držet v hlavě, co se stalo na Kladně. Chce to dívat se dopředu a nemyslet si, že je něco ztracené. I ze stavu 0:2 se dá série obrátit. Jen musíme Kladno předčít bruslařsky.

Reklama

Související témata: