Hlavní obsah

Liberec má vnitřní sílu, pochvaluje si kouč Paleček

LIBEREC

Na čtvrtou pozici extraligové tabulky se přes trvající marodku posunuli hokejisté Liberce. Trenéra Severočechů Josefa Palečka těší především fakt, jak se mužstvo dokázalo semknout. "I hráči ze třetí nebo čtvrté útočné řady, kteří by se za normálních okolností nedostali do sestavy, ukázali, jak jsou pro tým platní," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Liberecký Miroslav Duben (vlevo) atakuje na archivním snímku Jaromíra Jágra z Kladna před gólmanem Milanem Hniličkou.

Článek

Liberečtí hokejisté se navzdory přetrvávající marodce v kádru posunuli až na čtvrté místo tabulky extraligy. Co tomu říkáte?Víc než průběžného umístění si cením poměrně vysokého bodového zisku a tudíž slušného náskoku před hraniční osmou pozicí, což je hlavní předpoklad pro uhájení místa, zaručujícího účast v play-off. Jsem rád, že se v minulých zápasech prokázala vnitřní síla mužstva. I hráči ze třetí nebo čtvrté útočné řady, kteří by se za normálních okolností nedostali do sestavy, ukázali, jak jsou pro tým platní.

Hlavní tíhu ale nesou posily z NHL. Reprezentační útočníci Václav Nedorost, Radim Vrbata a zkušený bek Jaroslav Modrý svými góly zařídili nedělní vítězství nad Vsetínem a dominovali i v předešlých kolech. Pro mě to ale není nic mimořádného, právě proto jsme je přece brali.

A jak to vypadá s Jiřím Fischerem, který se omluvil z reprezentace?V pátečním duelu ve Znojmě si znovu poranil rameno, s nímž v této sezóně laboroval už dva měsíce. Navíc odcestoval do Ruska, kde se má zúčastnit exhibice svého bývalého spoluhráče z Detroitu Larionova, který se loučí s kariérou.

Jak liberecký tým vyplní nadcházející přestávku v extralize?Kluci mají do úterý volno a ve středu odjíždíme na hory. Počítám s tím, že jim rozdáme i běžky, aby si při udržování fyzické kondice vyzkoušeli něco jiného...

Budete po reprezentační pauze už konečně kompletní?Věřím, že se do té doby uzdraví Leoš Čermák, Stanislav Procházka, Václav Novák a Patrik Rozsíval. Pokud jde o Jana Tomajka, Aleše Kotalíka a Andreje Podkonického, tak jejich návrat na led odhaduji až spíše v průběhu ledna.

Reklama

Související témata: