Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 4:2Hokejisté Karlových Varů utekli v play out Liberci na sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Doležal 1 : 0
8. Pech 2 : 0
10. Pech 3 : 0
34. Rohan 4 : 0
47. Bulík 4 : 1
51. Čutta 4 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v prvním kole play out Liberec 4:2 a na dvanáctém místě unikli předposledním Bílým Tygrům na rozdíl sedmi bodů. Energie už v polovině úvodní třetiny vedla i díky dvěma trefám Lukáše Pecha 3:0. Karlovy Vary po čtyřech shodných porážkách 1:3 vůbec poprvé v sezóně s Libercem bodovaly.

Článek

Domácím vyšel úvod utkání dokonale. Už ve druhé minutě potrestal Nedvědovo vyloučení Doležal střelou mezi Schwarzovy betony. Za hosty mohl odpovědět Duda, jeho nebezpečnou střelu z mezikruží však zablokoval Prošek. V osmé minutě zužitkoval už po sedmi vteřinách výhodu při Kudrnově trestu Pech, který za minutu a půl v další početní výhodě zvýšil na 3:0.

Po třetí brance vystřídal Schwarze Vošvrda, který se vyznamenal při Zaťovičově bombě z bezprostřední blízkosti. Při necelou minutu trvající přesilovce čtyř proti třem ještě v úvodní části trefil domácí bek Nosek horní tyč.

Prostřední dějství začali náporem Severočeši, kteří se snažili vykřesat naději. Domácí se bránili i za cenu častých zakázaných uvolnění. Ze sevření se Energie vymanila na chvíli ve 25. minutě, kdy byl při samostatném nájezdu sražen Vachovec Čuttou, ale z při trestném střílení karlovarský mladík ztroskotal na Vošvrdových betonech.

Tygři dotahovali marně

Liberec dále pokračoval v tlaku, ale se šancemi Dudy, Pospíšila a Vantucha si poradil pozorný Mensator. Ve 34. minutě naopak pojistili náskok domácí, když se po Gulašiho ideálním vysunutí trefil Tomáš Rohan.

Bílí Tygři se ale nevzdali a podařilo se jim v závěrečné třetině dostat do hry díky dvěma využitým přesilovkám. Ve 47. minutě připravil Mensatora o čisté konto po vyšachování domácí obrany Bulík a za tři minuty se prosadil z otočky Čutta.

Karlovy Vary se začaly bát o výsledek a trenér Žemlička si vzal oddechový čas. Díky Mensatorovi domácí důležitou výhru udrželi. Karlovarský gólman se vyznamenal především při šanci Nedvěda, kdy puk poskakující na brankové čáře poslal hokejkou do bezpečí. Zdramatizovat závěr se nepodařilo hostům ani v minutu trvající power play.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 1. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:2 (3:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. J. Doležal (Zucker, Gulaši), 8. Pech (Zaťovič, D. Nosek), 10. Pech (Gulaši, Zaťovič), 34. T. Rohan (Gulaši) - 47. Bulík (Čakajík, Nedvěd), 51. Čutta (Bulíř, Jánošík). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9, navíc Výtisk (Liberec) 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 4210.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Gulaši, J. Látal, Prošek, Gründling, Parýzek, Kloz, Schusser - Kumstát, Zaťovič, Pech - Zucker, Skuhravý, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, Skladaný - Pohl, Košťál, T. Rohan. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Liberec: Schwarz (10. Vošvrda) - Čakajík, Šimek, Čutta, Jánošík, Výtisk, Derner, Štich - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Bulíř - Vantuch, T. Urban, Jonák - Dušek. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín