Hlavní obsah

Stále ještě máme svázané ruce, tvrdí obránce brněnské Komety Kováčik

Brno

Hokejisté Komety Brno sice po zklamání z neúčasti v předkole play off zdolali v 1. kole skupiny o udržení Chomutov, ale cítí, že se stále trápí. Jsou alespoň rádi, že se blíží k záchraně v extralize. Na třináctý Liberec mají náskok jedenácti bodů.

Článek

"Zklamání z toho, že jsme nepostoupili do play off, bylo obrovské. Trenér Kýhos nás ale motivoval. Řekl nám, že sezóna pokračuje. A abychom sami sebe vrátili tam, kam patříme my i Kometa. A hráli pro diváky," popsal Kováčik novinářům působení staronového kouče, který nahradil po základní části odvolaného Zdeňka Veneru.

Kometa definitivně přišla o předkolo play off v úterý po debaklu na Spartě 0:6, ale formu ztratila v celé druhé polovině soutěže. Kováčik přiznal, že všichni spoluhráči mají stále svázané ruce. "Chtěli jsme uspět. Stejně jako v předcházejících zápasech. Ale bohužel nám to tam nepadalo," posteskl si po boji s Chomutovem.

Poukázal na to, že jen v první třetině měla Kometa kupu šancí. "Neproměnili jsem je. A dostali naopak gól. Ale na krizi se už nechci vymlouvat. Věřím, že se situace zlepší. Hlavně je důležité, abychom udrželi tým, kde má být," řekl obránce.

Kováčika překvapila poměrně vysoká návštěva. Do Kajot Arény zavítalo 4641 fanoušků. "Jsem rád, že máme takové fanoušky. Chceme jim přízeň alespoň trochu oplatit," dodal. Kometa měla v základní části kapacitu haly 7200 diváků zcela zaplněnou v 25 duelech, v jediném přišlo o stovku méně.

Skandování příznivců ve druhé třetině "Bojujte za Brno" považoval Kováčik za zbytečné. "Znám už každého spoluhráče jako svou rodinu. Opravdu není v kabině ani jeden hokejista, který by se na zápas vykašlal. Nyní nejde vůbec o peníze, každý chtěl postoupit," dodal Kováčik.

Reklama