Hlavní obsah

Pardubický mistr odvrátil hrozbu vyřazení, Jihočeši se ve Vítkovicích přiblížili čtvrtfinále

Aktualizováno

Mistr ještě žije! Pardubičtí hokejisté v roli úřadujících šampiónů extraligy odvrátili ve třetím utkání předkola play off s Kladnem hrozbu vyřazení a po výhře 3:1 si vynutili pokračování série. Ve druhé dvojici nevyužily Vítkovice proti Českým Budějovicím výhody domácího prostředí a po porážce 1:2 chybí Jihočechům k postupu do čtvrtfinále už jen jeden krok. Čtvrté zápasy obou sérií se hrají znovu v Pardubicích a Ostravě v úterý od 18:15 hod.

Článek

Kladno přijelo do Pardubic se dvěma výhrami z domácího ledu a jeho naděje na raketový postup do dalšího kola vyřazovacích bojů ještě posílil záhy Miloslav Hořava. Pak už se ale střelecky prosadili výhradně domácí: vyrovnání zařídil ještě v úvodní části Brendl a vítězství strhnul na stranu svěřenců Miloše Říhy v závěrečné třetině rozjetý Kousal střelou přes obránce Davida Růžičku.

Kladenský zadák o chvíli později vyzkoušel pozornost svého jmenovce v brance Pardubic Martina Růžičky, ten se však blýskl zákrokem dne a jedovatou střelu ukryl do lapačky. Neuspěl ani veterán Patera, který zblízka pardubickou branku přestřelil.

V závěru Středočeši ve snaze o vyrovnání odvolali gólmana Cháberu a pardubickou výhru pečetil střelou do prázdné branky 12 vteřin před koncem Bartek. Kladno má v úterý druhý mečbol, Pardubice budou mít podruhé nůž na krku.

Kovář se vrátil a inkasoval jen jednou

Českobudějovičtí poprvé s reprezentačním brankářem Jakubem Kovářem, kterému vypršel pětizápasový disciplinární trest za kopnutí bruslí do plzeňského Václava Pletky, i potřetí v sérii Vítkovice střelecky předčili. Kouzlo gólmana Filipa Šindeláře, jenž v sobotu všechny jihočeské střelce vymazal a přispěl k výhře 4:0, však odčaroval až čtyři sekundy před druhou sirénou Podlešák.

O zvýšení náskoku hostí se postaral někdejší vítkovický útočník Vladimír Škoda, jenž v úvodu třetí dvacetiminutovky využil hrubé chyby domácího obránce Reháka. A nakonec se ukázalo, že to byla trefa vítězná. Vítkovický Káňa sice ještě závěr kontaktním gólem zdramatizoval, ale vyrovnat se už domácím nepodařilo ani při hře bez brankáře.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápasy:
Vítkovice - Č. Budějovice 1:2on-line
Branky:  57. Káňa - 40. Podlešák, 46. Škoda
Stav série: 1:2.
Pardubice - Kladno 3:1on-line
Branky: 10. Brendl, 52. Kousal, 60. Bartek - 5. M. Hořava
Stav série: 1:2.

Reklama