Hlavní obsah

Vítkovice - Budějovice 1:2Stav série 1:2Jihočeši vyválčili výhru v Ostravě a ke čtvrtfinále mají blíže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Podlešák 0 : 1
46. Škoda 0 : 2
57. Káňa 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve třetím utkání předkola play off extraligy ve Vítkovicích 2:1 a k postupu do čtvrtfinále jim chybí jedno vítězství. Vedení v sérii hostům zařídil vítězným gólem ve 46. minutě Škoda, domácí už v závěru stihli pouze snížit díky Káňovi. Jihočeši vedou v sérii 2:1 na zápasy, čtvrté utkání se hraje v Ostravě v úterý od 18:15.

Článek

Jihočeši mohli v sérii poprvé na soupeře vyrukovat se svou brankářskou jedničkou Kovářem, který si odpykal pětizápasový trest, ale v přetaktizovaném a opatrném souboji měl možná mnohem méně práce, než čekal.

Oba týmy vsadily na zajištěnou obranu a zahuštěné střední pásmo. Hosté sice už ve čtvrté minutě zatopili před brankou vítkovického hrdiny druhého utkání Šindeláře, který po nebezpečném úniku Deje kotouč nepolapil, ale se štěstím udržel před brankovou čárou. Jenže to bylo v první části navzdory vysokému tempu hry ze zajímavých momentů skoro všechno.

Gól, který by změnil defenzivní charakter zápasu, dlouho nepřicházel. Nedokázal ho vsítit ani domácí Klimek, jenž v 25. minutě po kličce Kovářovi nedokázal puk umístit do odkryté brány.

Podlešákův gól do šatny

Namísto vítkovického tlaku se pak aktivita začala nepatrně stěhovat spíše na hostující stranu. Šindelář v půli zápasu na poslední chvilku těsně před čárou zalehl Dejovu dorážku z úhlu a po Kudělkově zaváhání kryl i gólovou ránu Škody.

Šindelářovu neprůstřelnost v sérii až po 100 minutách prolomil Podlešák, který čtyři sekundy před koncem druhé části zblízka zakončil přesilovkovou souhru s Mertlem a Frühaufem.

Vítkovic se zmocnila křeč, kterou ještě zvýraznil druhý gól. Rehák se ve 46. minutě nechal za vlastní brankou školácky obrat o puk Škodou, jenž Šindeláře překvapil rychlým zasunutím zpoza branky.

Jihočeši skvělou defenzívou Vítkovicím nedovolili zhola nic, přesto bylo ze závěru drama. Káňovi stačilo málo a šikovným švihem tři minuty před koncem našel místo nad Kovářovým ramenem. Branka už ale přišla pozdě, ani v power play se domácím vyrovnat nepovedlo.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 57. J. Káňa - 40. Podlešák (Mertl, Frühauf), 46. Škoda. Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6167.
Vítkovice: Šindelář - Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, Kudělka, Stehlík, L. Kovář, Rehák - Klimek, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Húževka, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Švihálek, Červený, Škoda. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
STAV SÉRIE: 1:2.

Reklama

  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 25. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články