Hlavní obsah

Kladno je v úzkých a začíná brečet. My chceme, aby přímo plakalo, rýpl si pardubický Pospíšil

Praha

Po úvodních dvou prohrách na kladenském ledě si pardubičtí trenéři zoufali, že bez zvýšeného důrazu nemají jejich svěřenci v předkole play off hokejové extraligy šanci uspět. Úřadující mistři si slova svých nadřízených vzali v pondělí k srdci, tvrdou hrou Rytíře zaskočili a první mečbol dokázali odvrátit. Vedení Středočechů je však přesvědčeno, že některé zákroky soupeře byly až za hranicí únosnosti.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu (zleva) Tomáš Rolinek, Jan Starý, autor vyrovnávací trefy Pavel Brendl, Aleš Píša a Travis Gawryletz.

Článek

Zvlášť s blížícím se koncem třetího duelu, kdy Pardubice držely těsný náskok 2:1. „I přes naši snahu domácí urputně bránili vedení, někdy podle mého názoru až za hranicí pravidel," postěžoval si trenér Kladna Zdeněk Vojta. „To, co se objevilo na internetu, že domácí vytvoří tlak na rozhodčí, se splnilo. Jedeme dál, v úterý to asi nebude jiné," doplnil.

„Přidali jsme na agresivitě, šli jsme víc do brány a do osobních soubojů. Možná proto mají na kladenské straně pocit, že jsme hráli na hranici, která je povolená. Takto se play off hraje a naši hráči se v tomto směru obrovsky zlepšili a musí to zopakovat," přiznával i pardubický asistent trenéra David Pospíšil, že nasazení Východočechů v pondělním zápase bylo oproti dvěma předešlým diametrálně odlišné.

Zásadně ale odmítl, že by sklouzlo až do zákeřnosti. „Agresivitu našich hráčů už trochu Kladno napadlo a už začínají brečet. A to je potřeba! Když si soupeř začíná brečet, tak je v úzkých a my jej potřebujeme dostat ještě více. Ne aby brečel, ale aby přímo plakal. O to se pokusíme v úterý," burcuje bývalý televizní spolukomentátor v rozhovoru pro oficiální stránky pardubického klubu.

Kladno musí poznat, že hraje v Pardubicích

„Kladno hraje skvěle, klobouk dolů před ním! Naši kluci ale v pondělí nevypustili jediný souboj, za to je třeba je pochválit. A v úterý s tím na soupeře vyrukujeme od první minuty, aby Kladenští neměli sebemenší pochyby, že my chceme vyhrát i druhý zápas v Pardubicích. Kladno musí poznat, že hraje v Pardubicích," dodává bojovně naladěný Pospíšil.

Rytíři po pondělním duelu podali disciplinární komisi extraligy podnět k přezkoumání zákroků pardubických Tomáše Rolinka, Jiřího Vašíčka a Tomáše Noska na své hráče. Právě Nosek vyfasoval za úder do oblasti hlavy a krku obránce Piskáčka trest na dva zápasy a do série předkola už nezasáhne.

„Naši hráči jsou na tvrdou hru připraveni, v žádném případě ale nejsou připraveni na zákeřné zákroky. Nechci hodnotit, zda faul Jiřího Vašíčka kolenem na Kobu Jasse byl úmyslný nebo ne. Vzpomínám si ale na výrok experta České televize Davida Pospíšila (dnes pardubického asistenta - pozn. red.), který v loňské sezóně naprosto stejný zákrok Libora Procházky na Radovana Somíka hodnotil jako likvidační. Jediný rozdíl byl tentokrát v tom, že se díky velkému štěstí našemu hráči nic nestalo," uvedl na webových stránkách Kladna sportovní sekretář Rytířů Martin Vejvoda.

Reklama

Související témata: