Hlavní obsah

Růžičkovi při tyčce pořádně zatrnulo, pak byl pardubickým hrdinou

Pardubice

Mistr přežil další infarktový okamžik. Pardubice si v samostatných nájezdech udržely naději na obhajobu, předkolo play off s Kladnem rozhodne až čtvrteční pátý zápas. Gólman Martin Růžička pochytal všechny nájezdy, i když jeho tým dělily od konce sezóny centimetry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubická střídačka

Článek

Pardubický brankář vytěsnil nájezd kladenského Jakuba Valského a domácím spadl kámen ze srdce. Ještě není konec, vzkázali soupeři, který přijel na východ Čech s dvouzápasovým vedením. „Nervy jsou to celé play off. Ale já prostě věděl, že ty penalty musím vychytat,“ hlásil Růžička. Mluvil klidným hlasem. „Žádná euforie, vždyť je to jen krůček,“ ujišťoval.

Rolinkovi se posílání videí nelíbíDo včerejšího duelu se promítly důsledky toho předchozího. Pardubický Tomáš Nosek dostal trest na dva zápasy za atak na kladenského Jana Piskáčka, mimo hru zůstala i zraněná oběť jeho zákroku. „Aby někdo posílal momenty na disciplinárku, to se mi nelíbí. Můžou vybrat deset zákroků a doufat, že jeden potrestají,“ ohradil se pardubický útočník Tomáš Rolinek.

I včera se hrálo od podlahy. Jen v první třetině rozdali rozhodčí 49 trestných minut, kladenský Koba Jass šel dokonce po naražení soupeře na hrazení předčasně pod sprchy. Téměř každý zákrok gólmana byl impulsem k dohrání akce útočícím mužstvem, v jednu chvíli se na kladenské trestné lavici tlačili čtyři hráči.

Po mele krásný hokej

„Nechtěli jsme si nic nechat líbit, taky jsem se ohnal,“ připomněl gólman Rytířů Jan Chábera, že také inkasoval jeden dvouminutový trest. „Mlelo se to hodně, ale pak se hra uklidnila a začal se hrát krásný hokej,“ pochvaloval si kladenský kapitán Pavel Patera.

Domácí měli dvakrát navrch, mohli jít i do vedení 3:1, jenže Radovan Somík při trestném střílení faul Libora Procházky nepotrestal. A Pardubice litovaly. Kuchlerovo nahození na Růžičku se několikrát odrazilo, až puk doklouzal za záda překvapeného gólmana.

Ani prodloužení nerozhodlo, Kladno se v něm obětavě bránilo, ale dokázalo i zahrozit a Michal Lukáč trefil tyč. „To bylo nepříjemné. Jen jsem se otáčel a říkal si, ať to tam není,“ vyprávěl domácí gólman Růžička.

Vojta si jen povzdechl

Na kladenské střídačce zlomovou situaci prožívali pochopitelně opačně. „Já si jen povzdechl. Dva centimetry a byli jsme tam,“ mrzelo kouče hostů Zdeňka Vojtu. V nájezdech uspěl jediný střelec, pardubický střelec Zohorna.

„První dva zápasy na Kladně se nám nepovedly, ale teď už to mělo z naší strany atmosféru, nasazení a hrál se krásný hokej. Jen nám chybí víc gólů. Ode mě i od ostatních kluků je tam třeba ještě víc zarputilosti,“ vyzývá Rolinek před rozhodující bitvou.

Reklama

Související témata: