Hlavní obsah

Hokejové Pardubice neuspěly s žádostmi o dodatečné tresty

Praha

Vedení extraligových Pardubic se dnes stejně jako zástupci Kladna po třetím zápase předkola play off rozhodlo poslat podněty disciplinární komisi soutěže s žádostí o dodatečné tresty pro hráče soupeře. Nikdo z kádru Rytířů ale zastavenou činnost nemá.

Článek

Disciplinární komise automaticky prostudovala faul Koby Jasse, který dostal ve čtvrtém duelu série vyšší trest za atak na Jiřího Marušáka; na pardubickou žádost si poté zpětně prohlédla hned dva zákroky Michala Dragouna a jeden Davida Růžičky ještě ze třetího utkání série.

Kladno si po třetím duelu série stěžovalo na tři hráče soupeře a disciplinární komise následně zastavila činnost na dvě utkání Tomáši Noskovi za faul na Jana Piskáčka. Tomáš Rolinek a Jiří Vašíček dodatečný trest nedostali.

Ve středu se podobně zachovaly i Pardubice. Východočeši si stěžovali na pondělní zákroky Dragouna na protihráče Vašíčka a Jana Buchteleho. Růžička podle nich fauloval Marka Ďalogu. "Ani v jednom případě předseda disciplinární komise (Karel Holý) neshledal důvody k zastavení činnosti," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund v oficiální zprávě. V případě Jasse ze čtvrtého duelu byl jako dostatečný uznán pětiminutový trest přímo v zápase.

Disciplinárka zasedne znovu

Trestem Noska se ale bude disciplinární komise ve čtvrtek ráno opět zabývat, neboť Pardubice se proti němu odvolaly. ČTK to potvrdil předseda komise Karel Holý. Podle řádů musí rozhodnutí padnout do 10:00.

"Tento zákrok byl jedním z těch nejvíce mírných a hlavním rozhodčím Milanem Minářem byl komentován tak, že se dva hráči srazili, přičemž náš hráč se ještě soupeři vyhýbal. To, že soupeř dvě minuty ležel, potřeboval ošetření ze střídačky a poté se vrátil do hry a normálně se nám smál, by mělo také ovlivnit rozhodnutí komise," uvedl manažer Pardubic Miloš Říha na klubovém webu.

Disciplinárka bude zřejmě ještě ve středu večer řešit i podnět Vítkovic, kterým se nelíbil zákrok českobudějovického Petera Frühaufa na Lukáše Klimka, který má zlomené zápěstí a sezóna pro něj skončila.

Reklama

Související témata: