Hlavní obsah

Kladno neustále simuluje a provokuje, tvrdí Říha. Je mi ho líto, když si to myslí, vrací úder Vojta

Jan Škvor, Michal OsobaSport.cz

Už tak vyostřená série mezi hokejisty Kladna a Pardubicemi se před čtvrtečním rozhodujícím pátým zápasem vyhrocuje ještě víc. Olej do ohně přilil ve středu svými výroky šéf pardubické střídačky Miloš Říha, který v rozhovoru pro klubový web obvinil soupeře z neustálého provokování, simulování a vytváření tlaku na rozhodčí. Říhova slova nenechala trenéra Rytířů Zdeňka Vojtu chladným.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kladenský trenér Zdeněk Vojta.

Článek

„Kladno neustálým tlakem na rozhodčí v médiích a na ledě, kdy Pavel Patera neustále objíždí rozhodčí a každý kontakt Kladno simuluje a válí se po ledě. Tohle by v play off nemělo být. Nikdy jsem neviděl Kladno takhle hrát, vždy bylo houževnatým a urputným soupeřem. To, co předvádí, mě udivuje a navíc si stěžuje v médiích," pustil se do svého soupeře z předkola Miloš Říha pro oficiální stránky pardubického klubu.

„Jestli má pan Říha pocit, že si stěžujeme, brečíme a nehrajeme fair, pak je mi ho trošku líto," suše odvětil v rozhovoru pro Sport.cz Zdeněk Vojta.

Manažera Pardubic, jak oficiálně zní Říhova funkce v klubu, však vytočily i jiné věci. „Kladno bylo sebevědomé, ale (po dvou prohrách) z toho spadlo, a tak hledá příčiny, jak nás rozhodit. Neustále provokuje na otevřené scéně, že hrajeme na hranici únosnosti, že jsme zákeřní a neustále posílá videa s normálními kontakty v zápase," tvrdil Říha.

Rolinek se divil, Pardubice ale udělaly totéž

Když se tato slova doslechl Vojta, nevěřil vlastním uším. „Reakce pana Říhy mě překvapuje. Když se totiž podíváte na počet zaslaných zákroků k prošetření na disciplinární komisi, neposlali jsme jich víc jak Pardubice," říká Vojta.

Pardubické vytočilo, že Kladno po pondělním třetím zápasu poslalo disciplinární komisi podnět na tři zákroky Východočechů. Jiřího Vašíčka s Tomášem Rolinkem sice disciplinárka nepotrestala, Tomáši Noskovi však za úder do oblasti hlavy a krku obránce Jana Piskáčka vyměřila stopku na dva duely. K tomuto případu ale disciplinárka znovu zasedne ještě ve čtvrtek ráno, protože Pardubice se proti jejímu rozhodnutí odvolaly.

„Od toho je disciplinární komise, aby zákroky posuzovala a ne aby na ní kluby posílaly náměty. V každém zápase najdete jeden dva zákroky, které jsou sporné," vykládal forvard mistrovského celku Tomáš Rolinek krátce po skončení úterního duelu.

Vojta: Jestli postoupíme, bude to pro Pardubice ostuda

Jenže už na tiskové konferenci po čtvrtém zápase pardubický asistent David Pospíšil naznačil, že obhájce titulu se také posadí s ovládačem k obrazovce. „Možná najdeme nějaký námět," tvrdil. Asi nenašli, a tak si dodatečně stěžovali na tři zákroky z pondělního zápasu. Ani jeden ale nebyl dodatečně potrestán.

„To o něčem svědčí. My jsme prioritně poslali Vašíčkův faul kolenem (na Kobu Jasse), který podle mě měl být potrestaný. Před rokem udělal úplně stejný zákrok na stejném místě v Pardubicích náš Libor Procházka (na Radovana Somíka). Pardubice poslaly protest a Libor dostal pětizápasový trest. Jejich současný trenér, který tehdy byl v televizi (má na mysli Davida Pospíšila), se toho tehdy ujmul a komentoval to jako likvidační zákrok," vysvětluje Vojta, proč se Kladno obrátilo na disciplinárku.

I po těchto slovních přestřelkách se tak dá ve čtvrtek na kladenském ledě očekávat pořádně vyhecovaný rozhodující souboj. „Kladno bylo přesvědčené, že v Pardubicích vyhraje a bude moci odpočívat. Teď bude mít ještě větší paniku. Oni doma vytváří tlak na bouřlivé diváky, kteří reagují na každý střet a posouzení rozhodčím. Musíme se připravit na tuto atmosféru, ale jedeme tam v klidu. Soupeř bude pod větším tlakem než my," je přesvědčený Říha.

„My se pod větším tlakem rozhodně necítíme," odmítá Vojta Říhovo tvrzení. „Nás všichni odepisují už od odchodu hráčů z NHL, aniž bychom vyjeli na led. Proč bychom tedy měli být pod tlakem zrovna my? Pokud se nám podaří postoupit, bude to spíš ostuda pro Pardubice."

Reklama

Související témata: