Hlavní obsah

Jihlavu přichází zachránit v extralize Farda

JIHLAVA

Na střídačce jihlavské Dukly, posledního mužstva hokejové extraligy dochází k očekávané změně. Na post hlavního trenéra nastupuje devětapadesátiletý Richard Farda, který se ujme mužstva ve čtvrtek. "S Richardem Fardou jsme se dohodli v úterý. Je to zkušený trenér, který by mohl v současné situaci pomoci mužstvo zvednout," řekl jednatel jihlavské Dukly Ivan Padělek.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Hokejisté Jihlavy slavili letos na jaře postup do extraligy, v současnosti však patří k nejvážnějším kandidátům na sestup.

Článek

Sám Farda přichází do Jihlavy s jasným cílem. "Cílem je zachránit Duklu v extralize. Ztráta je sice značná, naděje ovšem vždycky umírá poslední," zdůraznil Farda.

Zatím není jasné, co bude s dosavadními trenéry Petrem Fialou a Petrem Vlkem, Farda ale s jejich službami nepočítá. "Post asistenta by se měl vyřešit během středy. Mám nějaké dva kandidáty, chtěl bych, aby se mnou mužstvo vedl Aleš Polcar," poznamenal Farda.

Vlk a Fiala s jihlavským mužstvem vyhráli letos na jaře první ligu a po pěti letech přivedli Duklu mezi elitu, v extralize ale dovedli mužstvo ve dvaatřiceti utkáních k zisku pouhých třinácti bodů.

S Duklou Fardu pojí už hokejové začátky

Farda začínal s vrcholovým hokejem v šedesátých letech, právě na vojně v Dukle vlastně kariéru odstartoval, od pětašedesátého roku byl po deset let spojen jako hráč s brněnskou Kometou. Ve čtyřiasedmdesátém roce emigroval spolu s Václavem Nedomanským za moře, působil v Torontu v tehdejší WHA.

Trénovat začal ve Švýcarsku, později sbíral zkušenosti v Německu. Do českého hokeje se vrátil v roce 1992. Jako trenér vedl celou řadu extraligových mužstev, koučoval pražskou Slavii, Plzeň, naposledy byl na lavičce Karlových Varů.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec