Hlavní obsah

Rulík povýší ve Varech na hlavního kouče

KARLOVY VARY

Dosavadní asistent Radim Rulík povede ve zbytku sezóny hokejisty Karlových Varů jako hlavní trenér. Vedení klubu v úterý rozhodlo, že Rulík převezme tým po Pavlu Pazourkovi, jenž opustil střídačku aktuálně dvanáctého týmu soutěže minulý týden. Asistenty Rulíka, který zároveň působí u reprezentace, budou Václav Baďouček a Pavel Kněžický.

Foto: PRÁVO

Radim Rulík

Článek

Devětatřicetiletý Rulík vedl mužstvo jako hlavní trenér již v závěrečných dvou extraligových kolech před reprezentační přestávkou. Hráči pod jeho vedením porazili Litvínov 5:3 a prohráli 0:1 ve Zlíně.

Nyní byl Rulík jmenován šéfem střídačky natrvalo, podle mluvčího klubu Jiřího Holého hlavně ze dvou důvodů. "Oslovili jsme některé trenéry. Ti však byli buď pod smlouvami, nebo chtěli pracovat u týmu až od začátku sezony a ne přijít nyní. Nakonec jsme se tedy rozhodli pro Radima, který tým zná a bude tak pokračovat ve své práci," uvedl Holý.

Mužstvo převezme v pondělí

Vzhledem k tomu, že Rulík působí i u národního týmu, bude mít k ruce dva asistenty. Kněžického, jenž v Karlových Varech působí u týmu jako trenér brankářů delší dobu, a Baďoučka. Ten přichází z prvoligového Písku.

"Je to dlouholetý extraligový hráč, který má hodně zkušeností. Navíc u nás působil v minulosti, když jsme postupovali z druhé ligy do první, a zdejší prostředí tedy zná," řekl mluvčí na Baďoučkovu adresu.

Oba asistenti se týmu ujmou ve čtvrtek, kdy se mužstvo sejde po třech dnech volna. Rulík se k týmu připojí až v pondělí po návratu z Ruska, kde poprvé v kariéře povede jako hlavní trenér národní tým na turnaji Rosno.

Rulík, někdejší kouč zlatého juniorského týmu na mistrovství světa v roce 2000, působí v Karlových Varech s přestávkami již od roku 1991. Hlavním trenérem byl už v ročníku 2000/2001, týmu se ale nedařilo a účast v extralize musel obhájit v baráži proti Chomutovu. To už na střídačce spolu s Rulíkem stál Marek Sýkora.

Reklama

Související témata: