Hlavní obsah

Růžička prodal svůj podíl ve Slavii. A oddechl jsem si, tvrdí kouč

Martin KézrPrávo

Vladimír Růžička už není spolumajitelem hokejové Slavie. Těsně před vstupem do play off pražský klub výrazně změnil vlastnickou strukturu a drtivá většina akcionářů, včetně kouče, se zbavila svých podílů. Téměř 70 procent klubu nově drží společnost OIN Gama dvojnásobného mistra světa z let 1999 a 2000 Ladislava Benýška.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička.

Článek

Co vás přimělo k rozhodnutí prodat svůj podíl?

Udělal jsem to hlavně pro to, aby Slavia dobře fungovala. Po sportovní stránce nám vše klapalo, ekonomická oblast už ale byla horší. Při sedmi akcionářích se občas těžko hledala domluva, nebylo to majoritně ošetřené. Když jste toho součástí a finance nejsou, musíte je nosit. A pokud není odkud, vezmete je z domova. To je dlouhodobě neúnosné řešení, takže za sebe mohu říct, že po prodeji akcií jsem pocítil hlavně obrovskou úlevu.

Spadlo z vás to břemeno vlastníka a můžete se už věnovat jen sportovní činnosti?

Asi tak nějak. Zbavil jsem se sice podílu, ale pořád mi na Slavii hodně záleží. Byl bych rád, kdybych v klubu mohl dělat hokej jako dosud, a ten kdo přináší do klubu peníze, tak ať rozhoduje a nese i odpovědnost. Věřím, že to bude jen ku prospěchu Slavie.

Působíte nejen jako trenér, ale i jako generální manažer. Uhájíte po vlastnických změnách obě pozice?

Nelpím na pozici generálního manažera, ale rád bych si ponechal možnost ovlivňovat sportovní stránku, ta mě baví nejvíc. Hokejový klub potřebuje jako každá jiná firma jasné řízení. Názor ode mě noví vlastníci určitě uslyší, ale jestli si to pak budou chtít udělat jinak, tak budiž. Rozhodně to, že jsem prodal svůj podíl, neznamená, že chci Slavii opustit.

O jaké hráče si tedy novým majitelům v létě řeknete?

Rád bych přivedl ze Švýcarska zpátky Bednáře a taky jsem četl, že ve Lvu nemá smlouvu Klepiš. O ně bych stál, ale už jsem se taky v minulosti u některých posil spálil. Není přece možné, aby hráč za padesát tisíc hrál líp než ten, co bere 250 tisíc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice