Hlavní obsah

Disciplinární trest pro pardubického útočníka Noska platí

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy potvrdila trest pro útočníka Pardubic Tomáše Noska, který tak bude v sestavě úřadujícího mistra chybět i ve čtvrtečním rozhodujícím pátém zápase předkola play off proti Kladnu. Dodatečný trest nakonec nedostal obránce Českých Budějovic Peter Frühauf, na kterého si stěžovaly Vítkovice. Po střetu se slovenským bekem skončila sezóna pro Lukáše Klimka, který má zlomené zápěstí. ČTK o rozhodnutích disciplinárky informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Článek

Nosek v 56. minutě pondělního třetího utkání předkola play off srazil kladenského obránce Piskáčka ve středním pásmu zezadu v době, kdy byl hráč Rytířů bez puku. O den později ho disciplinární komise extraligy suspendovala na dva zápasy.

Vedení východočeského celku se ale proti verdiktu odvolalo a požádalo o zmírnění trestu. "Po prostudování záznamu disciplinární komise původní výrok, tj. nepodmíněné zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání za úder do oblasti hlavy a krku, potvrdila," uvedl Zikmund v tiskové zprávě.

Frühauf dodatečný trest neobdržel

Odvolání řešila kompletní komise, ve které jsou společně s předsedou Karlem Holým František Vorlíček, Vladimír Macholda, Tomáš Jelínek a Jan Trunda. Holý sám poté rozhodl o tom, že zadák týmu HC Mountfield České Budějovice Frühauf nebude dodatečně potrestán.

Disciplinární komise ve čtvrtek rovněž potrestala pokutou 10 000 korun kladenský klub za to, že se brankář Jan Chábera v rozhovoru pro televizi po pondělním třetím zápase série vyjádřil k výkonu rozhodčích. Podle pravidel soutěže hráči, trenéři ani funkcionáři nesmí jejich výkon v den utkání hodnotit.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín