Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 2:1 PPHokejisté Brna zdolali Karlovy Vary gólem Němce v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Skuhravý 0 : 1
11. Svoboda 1 : 1
62. Němec 2 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve druhém kole skupiny o udržení Karlovy Vary 2:1 v prodloužení. Dva body a zvýšení naděje na záchranu zajistil Kometě po 74 sekundách prodloužení úspěšným blafákem útočník Vojtěch Němec. Kometa pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose získala už druhé dvoubodové vítězství.

Článek

Urputnost provázená osobními souboji provázela duel, ve kterém se utkaly dva lepší týmy ve skupině o umístění na 11. až 14. místě. Kometa se sice pokoušela o ofenzivní hru, většina akcí ale končila na nepřesné rozehrávce. Energie utěsnila střední pásmo, kde většinou sbírala kotouče a vyrážela do protiútoků. Ovšem ani hosté nevynikali v útoku střeleckou jistotou.

Navzdory zaměření na hru v početní převaze hned první přesilovku Komety při vyloučení Doležala provázela spousta chyb. Navíc po návratu z trestní lavice získal Doležal za brankou soupeře kotouč a z jeho přihrávky vstřelil Skuhravý vedoucí branku Karlových Varů. Z náskoku se hosté radovali pouhých 43 sekund. Za brankou protivníka získal kotouč Leoš Čermák a volný Tomáš Svoboda zblízka střelou pod horní tyčku vyrovnal.

Druhou třetinu sice zdobila oboustranná bojovnost, Kometa se ale obtížně dostávala přes pozornou obranu protivníka k zakončení. Domácí hokejisté zahrozili vážněji pouze jednou: ve 24. minutě Hynek Zohorna trefil tyčku Mensatorovy branky.

Podobnou šanci zopakoval na druhé straně o dvě minuty později na druhé straně Jan Látal. Více se už Kometa neprosadila ani v přesilových hrách. Dostávala se jen obtížně do útočného pásma a pokud se v něm na delší časový úsek usadila, tak většinou kombinovala v rozích kluziště a k ohrožení Menstatora se nedostala. Energie sice byla ve střelbě pilnější, střely z větší vzdálenosti ale na brankáře Trvaje neplatily.

Obraz neurovnaného hokeje se nezměnil ani v poslední třetině. Oběma týmům chyběla větší střelecká aktivita a dravost. Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém o výhře domácích rozhodl Němec.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 2. kolo:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. T. Svoboda (L. Čermák), 62. Němec (Erat, Dujsík) - 10. Skuhravý (J. Doležal). Rozhodčí: Šír, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Gründling (K. Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 4989.
Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Malec, Žižka, Dujsík, M. Hruška, Švrček, Valach - H. Zohorna, L. Čermák, Burian - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, Lušňák - Erat, Němec, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Oslizlo a Beran.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Parýzek, J. Látal, Kloz, Prošek, Gründling, Přindyš - Kumstát, Zaťovič, Pech - Zucker, Skuhravý, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, Skladaný - Pohl, Košťál, T. Rohan - Roman Vlach. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Reklama

Související témata: