Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 1:2Hokejisté Chomutova prohráli s Libercem a čeká je baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Důras 1 : 0
36. Čakajík 1 : 1
48. Urban 1 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prohráli ve druhém zápase skupiny o udržení v extralize s Libercem 1:2 a jsou tak prvním jistým účastníkem baráže. Nováček soutěže ztrácí čtyři kola před koncem nadstavbové části třináct bodů na Karlovy Vary. Liberec, o jehož výhře rozhodl ve třetí třetině Tomáš Urban, se přiblížil Energii na pět bodů.

Článek

V první třetině byl k vidění nezáživný hokej s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. K vyložené brankové příležitosti nevedly ani tři přesilovky, z toho dvě pro domácí. Častěji u kotouče byli domácí, což ale nedokázali vyjádřit střelecky.

V druhé třetině se hrál už rychlejší hokej a hned po 53. sekundách se prosadil Důras, který získal po chybě libereckého obránce kotouč a akci zakončil střelou mezi betony brankáře Vošvrdy. O dvě minuty později Nedvěd vyrovnal, gól hostů ale nebyl pro předešlý faul uznaný.

Velká příležitost srovnat stav se naskytla hostům v půlce utkání, v přesilovce pět na tři, která trvala 1:54 minuty. Liberečtí byli ale bezradní, Hanuljaka pořádně ani neohrozili. Nepomohl jim ani oddychový čas po 52 sekundách dvojnásobné přesilovky.

Liberci se nakonec podařilo vyrovnat v přesilové hře, přesně střílel od modré čáry obránce Čakajík. U Pirátů mohl skórovat těsně před koncem druhé třetiny Kubinčák, ale Vošvrdova lapačka byla na správném místě.

Hned na začátku třetí třetiny měli příležitost hosté, když Filippi trefil tyč domácí branky. Tygři byli i nadále aktivnější a vyplatilo se jim to v 48. minutě. Tomáš Urban dorazil ze vzduchu kotouč do domácí branky a rozhodl o vítězi zápasu. Jeho branku ale musel potvrdit videorozhodčí. Možnost vyrovnat měli Káňa nebo Hruška, ani jeden z nich ale Vošvrdu nepřekonali. Domácím nepomohla v závěru ani téměř dvouminutová power play.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 2. kolo:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Důras - 36. Čakajík (T. Pospíšil, Kudrna), 48. Urban (Bárta, D. Špaček). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 3815.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Rutta, Mrázek, J. Stehlík - D. Hruška, T. Káňa, Kubinčák - Šagát, Zálešák, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Seman, Kraft, M. Procházka - Divíšek. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich - Bulíř, P. Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Víšek - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Reklama

Související témata: