Hlavní obsah

Snížili jsme ztrátu, ale pořád nám hrozí baráž, ví liberecký kouč Hynek

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Liberce na třináctém místě tabulky extraligy snížili svou ztrátu na dvanáctou příčku ze sedmi na pět bodů. Takže pořád mají naději, aby unikli z hrozby baráže o setrvání v soutěži. Bílí Tygři v Chomutově vydřeli tříbodové vítězství 2:1, čímž zároveň ponechali soupeře na dně tabulky. Piráti už přitom ztratili i teoretickou šanci na vyhnutí se baráži.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký kouč Pavel Hynek

Článek

Liberecký trenér Pavel Hynek uznal, že zápas nepřinesl příliš zajímavý hokej. „Hlavně začátek byl ustrašený a hra postrádala větší tempo. Pak jsme se zvedli a přidali jsme, až když jsme prohrávali. Teprve od poloviny dostal zápas trošku vyšší otáčky. A můžeme být rádi za body a uhájení malé naděje na lepší umístění. Baráž nám ale pořád hodně hrozí," líčil kouč. Ve výkonu svých svěřenců našel rezervy. „V přesilovce pěti proti třem jsme předvedli jednu střelu, to bylo špatné," vypíchl nedostatky.

Vítězný gól vstřelil Tomáš Urban. „Byl to vyrovnaný duel, ale snažili jsme se každé střídání využít k ofenzivě, což se nedařilo. Nevyhovuje nám systém pátek-neděle, kdy jsou v týdnu mezi zápasy čtyři dny volna. Teď se pokusíme zdolat Kometu Brno a držet tu naději na dvanácté místo," mínil zkušený forvard.

Chomutov už ztratil naději

Chomutov se smiřuje s realitou. „Bohužel jsme v baráži, o čemž se rozhodlo příliš brzy v náš neprospěch," hlesl asistent trenéra Zdeněk Skořepa. „Ani zápas s Libercem se mi nehodnotí dobře. Chybělo nám větší nasazení a tlak do brány. Pramenilo to z menšího pohybu a srazili jsme se sami zbytečným počtem vyloučených hráčů. Do konce extraligy nám zbývají čtyři zápasy, které musíme pojmout jako přípravu na baráž. Nedá se nic vypouštět. Nad tím, kdo půjde z extraligy do baráže s námi, nepřemýšlíme," uvažoval asistent.

Obránce Lukáš Pulpán patří k chomutovským srdcařům a osud klubu mu není lhostejný. „Divákům se zápas s Libercem asi moc nelíbil. Navíc jsme odešli bez bodů. Je těžké dohánět bodovou ztrátu ze základní části. Bylo jen otázkou, kdy se potvrdí ta naše účast v baráži. Závěr sezóny pro nás znamená velké nervy, a jelikož baráž začne od nuly, nečekám, že nějaký tým bude favoritem," přemítal Pulpán.

Chomutovský útočník Michal Důras loni bojoval v dresu Zlína v play off, letos pozná baráž. „Je nepříjemné, že jsme už přišli o šanci na dvanácté místo. Ale máme před sebou ještě čtyři utkání v play out a v nich musíme prokázat týmového ducha, abychom šli do baráže v pozitivním rozpoložení, i když to bude těžké. Jelikož neznáme složení soupeřů, je předčasné spekulovat o ambicích účastníků baráže. Každopádně nesmíme mít strach," zamyslel se Důras.

Reklama

Související témata: