Hlavní obsah

Spoluhráče káral, že prázdnou branku trefovat musí. Teď Hübl předvedl ještě něco horšího

Plzeň

Po skončení zápasu už mu bylo hej. To se mohl radovat z litvínovské výhry 1:0 v Plzni, jenže ve druhé třetině by se hokejový útočník Chemiků Viktor Hübl raději neviděl. Ve 35. minutě totiž s pukem na holi objel i gólmana Mazance, místo odkryté klece ale zamířil nad. „Jen jsem zakroutil hlavou a radši šel vystřídat a doufal jsem, že na to zapomenu. Většinou takovéto akce totiž skončí pořekadlem nedáš-dostaneš,“ vracel se Hübl ke svému selhání.

Článek

Máte pro něj vysvětlení?

Mířil jsem normálně doprostřed brány, puk se mi ale nějak nepřilepil na hokejku a víc se zvedl.

Jenže to nebyla jediná vyložená možnost, kterou jste pohrdli, že?

Právě to na tom bylo to nejhorší. Už předtím jsme měli dvě tutovky, kdy jsme netrefili prázdnou bránu. Klukům jsem ještě říkal, že tohle musíme dávat. Načež jsem vlezl na led a předvedl ještě něco horšího. Zaplaťpánbůh se ale vyhrálo, takže se tomu zasmějeme a příště se to, doufám, nestane.

Napadne člověka v průběhu zápasu, zvlášť za stavu 1:0, že by ho to nakonec mohlo mrzet?

Tím, že jsme pořád vedli, jsme si řekli, že na to nebudeme myslet a musíme to ubojovat.

Předvedli jste proti Plzni s defenzivní taktikou přesně to, co jste před zápasem zamýšleli?

Tím, že jsme nedostali gól, i když Plzeň samozřejmě nějaké šance měla, se nám to podařilo. Hlavně nás zase podržel Francík.

Říkali jste si, že právě gólman Francouz bude extra namotivovaný, když se vrací do města, ve kterém se narodil a vyrostl?

Pro něj to určitě bylo další plus, že se doma chtěl ukázat. Ale je play off a tam je namotivovaný každý, ať hraje kdekoliv.

Dá se stylem založeným především na propracované obraně uspět proti Plzni i dál? Nebo bude potřeba něco upravit?

Těžko říct, s čím Plzeň přijde v dalším zápase. Jestli to bude vypadat stejně, samozřejmě nemá cenu nic měnit. V opačném případě na to budeme muset zareagovat a naši hru trochu upravit.

V pátek jste obdrželi hned dvanáct dvouminutových trestů. Jde tento počet nějak radikálně snížit, nebo je to naopak určitá daň za vaši taktiku?

Z našeho stylu hry asi fauly plynou. Nesmíme se na to moc koukat, i Plzeň měla dost vyloučených, včetně dvou pětiminutových trestů. Ale podle mě to bylo hodně způsobené prvním zápasem, který je vždy upracovaný a tím, že jde o play off, se to ještě násobí.

Reklama

Související témata: