Hlavní obsah

Sparta vyrovnala v dramatickém zápase sérii s Třincem, Plzeň porazila Litvínov

Plzeň/Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyrovnali čtvrtfinálovou sérii play off extraligy s domácím Třincem na 1:1. Ve druhém utkání na ledě Ocelářů vedli Pražané o dva góly, domácí však dokázali zápas otočit. Sparta nakonec zvítězila 4:3 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným exekutorem byl Ton. I druhá rozehraná série je vyrovnaná. Plzeň dokázala ve druhém utkání porazit Litvínov 2:1 a v sérii vyrovnala na 1:1 na zápasy.

Článek

Sparťanskému brankáři Pincovi se úvodní zápas v Třinci příliš nevydařil, ve druhém čtvrtfinálovém duelu nepustil ani jeden gól. Už ve 25. minutě však otřesený svou branku opouštěl, když krátce předtím mu na ruku spadl Varaďa. Pincův zástupce Melichárek inkasoval poprvé ve 30. minutě v oslabení, když Adamský tečoval Galvasovu střelu.

V té době však Sparta pořád vedla. Aktivní vstup do zápasu dokázal v gól přetavit ještě v první třetině Broš, druhý gól přidal dvě minuty před snižující brankou Tenkrát, který potrestal vyloučení Varadi. Pražané hráli mnohem aktivněji než v úvodním utkání, častěji stříleli a dostávali se do většího počtu gólových příležitostí. Přesto se navýšení náskoku nedočkali. Naopak, ve 44. minutě se znovu tečovanou střelou prosadili domácí. Klouček pálil, Peterek změnil trasu puku.

Domácím se podařilo zápas dokonale otočit. V 54. minutě objel bránu ve sparťanském pásmu Adamský, nabil Hrabalovi, který vypálil od modré. Střela po ledě, která byla znovu tečovaná, skončila za zády Melichárka. Sparta srovnala 37 vteřin před koncem třetí třetiny, když při power play uspěl s dorážkou Jánský. V prodloužení gól nepadl, takže se rozhodovalo v samostatných nájezdech, v nichž byl jediným úspěšným zakončovatelem Ton.

Kratěna rozhodl o výhře Plzně

Litvínov zvítězil v prvním vzájemném utkání díky jedinému gólu, který v pátek vstřelil Lukeš. Už ve 4. minutě druhého zápasu ho sice napodobil Majdan, který v přesilové hře dorazil do brány Hüblovu střelu. K vítězství to tentokrát Severočechům nestačilo. První gól brankáři Francouzovi dokázal v 7. minutě vstřelit Hanzlík, který do odkryté brány poslal puk po Strakově asistenci.

Nerozhodný stav trval dlouhou dobu. Ve 49. minutě poslal Kratěna Plzeň poprvé v sérii do vedení, když se zmocnil vyraženého puku a zasunul ho za Francouze. Hokejistům Vervy už se nepodařilo druhý duel zdramatizovat a do Litvínova se tak série přesouvá za stavu 1:1 na zápasy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy:
Třinec - Sparta 3:4 po sam. náj.on-line
Branky: 30. Adamský, 44. Peterek, 56. Hrabal - 13. Broš, 28. Tenkrát, 60. Jánský, rozh. náj. Ton. Stav série 1:1.
Plzeň - Litvínov 2:1on-line
Branky: 7. Hanzlík, 49. Kratěna - 4. Lukeš. Stav série 1:1.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články