Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 2:1Stav série 1:1Plzeň v přesilovkách vydřela výhru a srovnala krok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Majdan 0 : 1
7. Hanzlík 1 : 1
49. Kratěna 2 : 1
Záznam online reportáže

Martin KézrSport.czPrávo
Aktualizováno

Při čtvrtfinálové sérii extraligového play off na plzeňském ledě padaly góly jen v přesilovkách. Litvínov v sobotu bleskově využil hned tu úvodní a mohl doufat, že by mu znovu jedna trefa stačila k výhře. Škodovka ale rychle oplatila stejnou mincí a ve 49. minutě se domácí Kratěna dalším přesilovkovým zásahem postaral o plzeňskou výhru 2:1, která znamená srovnání stavu série na 1:1 na zápasy.

Článek

V plzeňské sestavě chyběl útočník Dvořák, jenž měl automaticky stop za trest ve hře z minulého utkání, a disciplinárka mu ještě přidala zákaz činnost v dalších třech zápasech.

Litvínov vsadil znovu na pečlivou defenzívu a nahrála mu i bleskově využitá úvodní přesilovka. Stačilo jen sedm vteřin v početní výhodě, aby se už ve 4. minutě po Hüblově střele dostal ke gólové dorážce Majdan. Vzápětí mohl přes šest tisíc diváků v hledišti ještě víc přimrazit Baláž, který ale z přečíslení po Pirošově přihrávce neuspěl.

Plzni pomohl k vyrovnání Kousalíkův faul, potrestal ho Hanzlík trefou mezi betony Francouze. Obránce hrající už 977. utkání v nejvyšší domácí soutěži se tak postaral o to, že skončilo 128minutové čekání Škodovky na extraligový gól.

Obě mužstva vyznávala hodně tvrdý styl hokeje a zejména před brankami se dost jiskřilo. Oba gólmani chytají v obráceném gardu a oba měli navrch nad střelci. Plzeň byla aktivnější, ale Francouz působil znovu nesmírně jistě a hodně mu pomáhali defenzívní úkoly vzorně plnící celý tým.

Po ostrém střetu na brankovišti došlo i na bitku, kterou obstaraly dvě americko-slovenské dvojice. Plzeňský bijec Hollweg si ručně vyměňoval názory s Brejčákem, který ho nakonec povalil na led a domácímu Johnsonovi se stejně nesměle postavil Rapáč.

Rozhodujícího gólu se dočkala Plzeň

Postupem času bylo za stavu 1:1 stále víc jasné, že kdo dá druhý gól, může být vítězem. Blízko tomu byl v přesilovce Pletka, jenž ale trefil jen horní tyčku litvínovské svatyně a ještě při stejné početní výhodě, kdy na trestné lavici seděl Baláž, měl vedení na hokejce Straka, zblízka však nevyzrál na Francouze.

Šance měl i Litvínov. Když se puk dostal mezi nohama dvou obránců až k Trávníčkovi, jenž byl sám před brankou, musel se blýsknout plzeňský gólman Mazanec.

Plzeň se dočkala ve 49. minutě a jak jinak než v přesilovce hrané za Jarešův faul, už desátý litvínovský v sobotním zápase. Do návratu provinilce na led chybělo jen šest vteřin, když před brankou číhající štírek Kratěna dokázal protlačit puk do sítě hostů.

Možnost hostů pokusit se o vyrovnání i s přispěním power play zkomplikoval Brejčákův nedovolený zákrok na pronikajícího Vampolu půldruhé minuty před koncem, ještě předtím se Litvínov nedostal při vlastní přesilovce k pořádné střele. Hosté už pak byli dost zoufalí a dohrávali ve třech po Trávníčkově faulu kolenem na Frola. Plzeňský bek s bolestivou grimasou odkulhal z ledu, už předtím odstoupil z utkání další domácí obránce St. Pierre.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Jiří Hanzlík (Martin Straka), 49. Kratěna (Havíř, Jan Kovář) - 4. Majdan (Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 14:16. Využití: 2:1. Diváci: 6038. Stav série: 1:1.
Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo, od 41. navíc Mozík - Vampola, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Hollweg - od 35. navíc Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Reklama

Související témata: