Hlavní obsah

Strach o oko je mnohem větší než bolest, přiznal sestřelený třinecký gólman Hrubec

Třinec

Třinecký gólman Šimon Hrubec, kterého v pátek trefil pukem do odkrytého obličeje sparťanský útočník Dominik Pacovský, stále prožívá dny hrůzy. Bolest zlomeného nosu a podočnicového oblouku podle něj není tak strašná, jako strach, aby na oko vůbec někdy dobře viděl. Další zápasy prvního kola play off bude sledovat v televizi a doufat, že se stav oka - stále zalitého krví - začne zlepšovat.

Článek

"Bolí to, ale mnohem víc než bolest ve mně převládá pocit strachu. Nevím, jestli vůbec budu na to oko dobře vidět. Stále to není dobré," uvedl jedenadvacetiletý Hrubec.

Pět dní bude klíčových

V jakém stavu oko bude, by se mělo ukázat v příštích dnech. "Následujících pět dní ukáže. Ty budou klíčové. Teď to nepoznám, mám oko zalepené, musí být v klidu. Věřím, že když budu v klidu, že to bude v pořádku," řekl v sobotu. "Lékaři mi dali léky proti srážlivosti krve, abychom se zbavili hematomu. Ten dělá v oku největší neplechu," doplnil.

První zápas play off v kariéře pro něj skončil již v 19. minutě, kdy dokázal zlikvidovat soupeřovu šanci, ale po střetu s protihráčem zůstal na ledě sedět bez masky. Pacovský jej následně, už po přerušení hry, trefil pukem do hlavy. Disciplinární komise mu za to zastavila činnost na tři zápasy.

"Pamatuji si to přesně. Byla to situace dva na jednoho. Jeden sparťan na mě spadl a sundal mi helmu. Nevím ale, jestli spadl nějak sám nebo ho na mě stáhl obránce, to bych se musel podívat na video. Každopádně když jsem se otočil a hledal helmu, měl jsem puk v obličeji," popsal osudový moment, po kterém musel do branky nastoupit Peter Hamerlík.

"Určitě mě nechtěl zranit"

"Myslím si, že střílet nemusel. Hvizd jsme slyšeli a bylo to zbytečné. Rozhodně si ale nemyslím, že by měl v úmyslu mě zranit. To určitě ne," řekl.

Hrubec doufá, že sezóna pro něj ještě nekončí. Ve čtvrtfinálové sérii ale určitě chytat nebude. "Finále stihnu," naznačil Hrubec, že svým spoluhráčům věří.

Reklama

Související témata: