Hlavní obsah

Karlovy Vary - Chomutov 5:6Karlovy Vary promarnily vedení 5:3 a podlehly Chomutovu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Košťál 1 : 0
6. Nosek 2 : 0
16. Procházka 2 : 1
19. Kaňa 2 : 2
21. Kumstát 3 : 2
22. Procházka 3 : 3
44. Nosek 4 : 3
44. Nosek 5 : 3
51. Kaňa 5 : 4
53. Hromas 5 : 5
59. Kaňa 5 : 6
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů absolutně nezvládli koncovku duelu 3. kola skupiny o udržení v extralize proti Chomutovu. Energie vedla v šesté minutě 2:0 a ještě v polovině závěrečné třetiny 5:3, přesto ale prohrála 5:6. O rozhodující gól se postaral 73 vteřin před koncem hostující forvard Tomáš Káňa, který jím uzavřel hattrick. Skvělý zápas odehrál i domácí bek David Nosek, jenž nechyběl u žádného gólu svého celku - dva góly sám dal a u tří asistoval.

Článek

Energie začala utkání mnohem aktivněji. Příležitosti Noska a Gulašiho ještě brankou neskončily, ale v páté minutě se již skóre měnilo. Nahození aktivního Noska při hře čtyř proti čtyřem tečoval do branky Košťál. O minutu později sám Nosek střelou od modré čáry využil přesilovou hru.

Po následné komerční pauze, v níž byla důrazná domluva trenéra Pirátů slyšet až na tribuny, zvýšili hosté obrátky. To se brzy projevilo i ve vývoji skóre. V 16. minutě využil početní výhodu Procházka a snížil. Když minutu před koncem úvodní třetiny nedokázal Zaťovič přelstít Hanuljaka, byli to opět Piráti, kdo se radoval. V 19. minutě si vybral svou slabší chvilku Mensator, jemuž slabá střela Káni propadla pod lapačkou.

Hned na úvod druhé třetiny zamířil na trestnou lavici Macháček a Energie opět nezaváhala. Po ose Nosek - Pech vrátil vedení na stranu domácích Kumstát. Ještě neutichl jásot publika a bylo srovnáno; rovněž při přesilovce se také podruhé v zápase trefil bekhendovou střelou Procházka.

Mensatora vystřídal Závorka

Třetí obdržený gól vyhnal Mensatora z branky, do které nastoupil Závorka. Útoky se nadále přelévaly z jedné strany na druhou. Ve 30. minutě využitím třetí přesilové hry převážil misky na stranu domácích podruhé v zápase Kumstát. Těsně před koncem prostředního dějství ještě obdržel hostující Palin trest na pět minut a do konce utkání za bodnutí holí.

Po špatně zahrané dvouminutové přesilovce v pěti proti třem využila Energie až tu následnou početní výhodu s jediným hráčem navíc, když se ve 44. minutě od modré čáry trefil Nosek. Kdo si v tu chvíli pomyslel, že je rozhodnuto a Chomutov nemá o co hrát, tak se hodně mýlil.

V 51. minutě po střele Macháčka snižoval dorážkou z bezprostřední blízkosti Káňa. O dvě minuty později skončila bomba najíždějícího Hromase nad levým ramenem Závorky a bylo srovnáno. Po vstřelené brance neudržel nervy na uzdě Gulaši a za rozlámanou hůl dostal desetiminutový osobní trest. Kalich hořkosti si Karlovarští v důležitém zápase vypili v 59. minutě až do dna. Hattrick dovršil Kána, který přitom ještě na podzim hostoval právě v týmu Západočechů.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 3. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:6 (2:2, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 5. Košťál (D. Nosek), 6. D. Nosek, 21. Kumstát (Pech, D. Nosek), 30. Kumstát (Pech, D. Nosek), 44. D. Nosek (Pech, Kumstát) - 16. M. Procházka (Kraft), 19. T. Káňa (Kubinčák, Rutta), 22. M. Procházka (Kraft), 51. T. Káňa (Macháček), 53. Hromas (Macháček, Mrázek), 59. T. Káňa (Kubinčák). Rozhodčí: Minář, Pešina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:8, navíc Gulaši 10 min. - Palin 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:2. Diváci: 4053.
Karlovy Vary: Mensator (22. Závorka) - D. Nosek, Gulaši, J. Drtina, Parýzek, J. Látal, Prošek, Gründling - Kumstát, Zaťovič, Pech - Zucker, Skuhravý, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, Skladaný - Pohl, Košťál, T. Rohan - Roman Vlach. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Palin, Bartejs, Rutta, Mrázek, J. Stehlík, Macháček - Jíra, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Zálešák, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Chlouba, Kraft, M. Procházka - T. Káňa. Trenéři: Čelanský, Beck a Skořepa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články