Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 3:1Stav série 1:0Vítěz základní části Zlín zdolal na úvod play off Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Linhart 1 : 0
34. Holík 2 : 0
46. Svačina 2 : 1
54. Honejsek 3 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína vstoupili vítězně do čtvrtfinále extraligového play off, když porazili Vítkovice 3:1. Až do poloviny zápasu se hrálo bez branek, dva góly vítěze základní části následně obstarali v přesilovkách Tomáš Linhart s Petrem Holíkem. Na čestný úspěch Vítkovic z hole Vladimíra Svačiny poté odpověděl Antonín Honejsek. Série bude pokračovat druhým utkáním v pondělí opět ve Zlíně.

Článek

Domácí kouč Vlach se musel obejít bez gólmana Horčičky, obránce Matějíčka a forvarda Melenovského, hosté postrádali útočníky Ujčíka s Klimkem a naopak se do jejich sestavy vrátil zadák Malík. Úvodní vhazování vhodil Miroslav Okál, jenž byl dlouholetým kapitánem zlínského mužstva.

A byli to právě Zlínští, kdo vlétl do duelu hodně zostra, takže gólman Šindelář se při střelách Čajánka, Lešky a Balaštíka měl co ohánět. Do dobré šance se dostal i hostující Strapáč, ale Sedláčka v brankovišti domácích nepřekonal. Vynutil si alespoň faul. Na začátku přesilovky rozvlnil Barinka ranou od modré čáry boční síť zlínské branky. Na opačné straně nasbíral v oslabení cenné sekundy Urbanec, jenž vyslal tvrdou střelu do připraveného Šindeláře.

Před polovinou třetiny si domácí vytvořili drtivý tlak, ze kterého vytěžili i svoji první přesilovku. Čajánek, Honejsek ani Leška ale nedokázali vítkovického brankáře překonat. Ke skórování nepomohly domácím ani další dvě početní výhody.

Šindeláře jako první propálil Linhart

Také po změně stran byla hra rozkouskovaná vlivem častých vyloučení. Hrdinou Vítkovic byl Šindelář, jenž srdnatě odolával tlaku domácích, jež třímali otěže zápasu. V polovině duelu ale Šindelář přece jen kapituloval, když Zlínští udeřili v přesilovkách. Nejprve Linhart otevřel skóre zápasu střelou do horního růžku a po něm proměnil svůj brejk Holík.

Berani trápili soupeře i nadále, avšak bez gólového vyjádření. Po druhé dvacetiminutovce ovšem nebyl rozdíl ve skóre větší především kvůli výtečně chytajícímu vítkovickému brankáři.

V úvodu poslední části se Vítkovice dostaly na dostřel díky trefě Svačiny, jenž pohodlně skóroval přes ležícího Sedláčka. Poté si několik šancí vytvořili Berani, kteří se ale trápili v koncovce. Následně při hře ve čtyřech na obou stranách Svačina přestřelil zlínskou branku.

Vzápětí ujeli do přečíslení dvou na jednoho Zlínští a v ukázkové kombinaci Holík nezištně přihrál Honejskovi, jenž zblízka pohodlně poslal puk do odkryté branky. Tento náskok svěřenci trenéra Vlacha již uhájili a ujali se vedení v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Linhart (Hamrlík, Leška), 34. Holík (Honejsek, Urbanec), 54. Honejsek (Holík) - 46. Svačina (Bartánus). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:9, Kolouch (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6663. Stav série: 1:0.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Řezníček - Balaštík, Leška, F. Čech - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Holík, Köhler - Okál, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Vítkovice: Šindelář - R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, Kudělka, Malík, L. Kovář, Rehák - Szturc, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, R. Hruška, Húževka - Šedivý, Kolouch, Bartánus. Trenéři: Oremus a Svozil.

Reklama

Související témata: