Hlavní obsah

Kladno platí daň za předkolo na krev. Bude to znát i dál, předvídá kouč Slavie Růžička

Praha

Obávali se, že po takřka dvoutýdenní pauze bez ostrého zápasu budou mít proti rozehranému Kladnu v úvodu čtvrtfinále nevýhodu. Jenže bylo tomu právě naopak. Hokejisté Slavie v neděli dominovali, Rytíře prakticky k ničemu nepustili a s poklidem dokráčeli k výhře 4:0. A trenéři obou týmů se po zápase shodli, že naopak Středočeši úbytkem sil doplatili na náročnou sérii předkola s Pardubicemi.

Článek

„Od první chvíle jsme tahali za kratší konec, Slavia měla lepší pohyb, dostávala nás pod tlak. Prostě jsme na ni neměli. Pokud ji chceme potrápit a případně i postoupit, musíme hrát úplně jinak," uznal asistent kladenského trenéra Jiří Kopecký, že Pražané jeho svěřence předčili prakticky ve všem.

A chtě nechtě musel jako jednu z příčin zmínit i pětizápasovou bitvu s Pardubicemi, kterou Kladenští absolvovali během pouhého týdne. „Rozhodně to nechci brát jako výmluvu, ale určitě se to projevilo. Vezměte si, že jsme dohráli ve čtvrtek, v pátek musíte nechat kluky být a měli jsme jen jeden trénink v sobotu. Navíc jsme sérii s Pardubicemi odehráli ve všech zápasech na krev," vypočítával Kopecký.

A byť by kouč červenobílých mohl jen vyzdvihávat hru svého týmu, i on sportovně přiznal, že co se sil týče má Kladno značný deficit. „Ať je to jak chce, mužstva, která projdou předkolem na plný počet pěti zápasů, pak hrají na krev. A s dalšími zápasy to bude znát. I když se mi Kladno proti Pardubicím strašně líbilo, nebude to mít jednoduché."

Hlavy kladenských hráčů byly jinde

Kopeckému však v neděli vadil i způsob, jakým jeho družina k zápasu přistoupila. „Hlavy hráčů totiž byly jinde, než by být měly. „Projevila se taková ta euforie z nečekaného postupu. Nesmíme si myslet, že když jsme porazili Pardubice, uděláme i Slavii. To určitě ne. Naopak je potřeba vrátit se k poctivé a pokorné hře a nečekat, že to půjde samo a že to za nás odehraje někdo jiný," říká Kopecký a věří, že v pondělí nastoupí úplně jiný tým. „Věřím v to pevně a dokonce to slibuju!"

Otázkou zůstává, jestli u toho bude kladenská brankářská jednička Jan Chábera. Ten totiž z nedělního duelu odstoupil osm minut před koncem za stavu 3:0 pro domácí, a přestože po utkání sám ujišťoval, že než riskovat zranění, z ledu šel radši preventivně, Kopecký jeho verzi nepotvrdil. „Před zápasem měl lehčí zranění a nechtěli jsme, aby se mu to zhoršilo. Uvidíme, jestli bude chytat."

Růžička stoprocentně spokojený jen s výsledkem

To Slavia má o brankářské otázce jasno. Miroslav Kopřiva dostal přednost před Dominikem Furchem a potvrdil, že na Kladno, kde v minulosti působil, je specialistou. „Stejně jako Dominik má výbornou fazónu. Na Kladno mu to jde, což ukázal už v základní části. Tak jsme samozřejmě nechtěli nic měnit," tvrdil Růžička, který však i po jednoznačné výhře úplně spokojený nebyl.

„Stoprocentně spokojený jsem s výsledkem, ale v zápase jsme jinak udělali spoustu chyb, které si rozebereme. Rozhodně si nemyslím, že všechno bylo dokonalé. To v žádném případě. Ale na hráčích je vidět, že mají obrovskou chuť," těší slávistického bosse.

Reklama