Hlavní obsah

Honejsek odmítl drama, Zlíňané v sérii s Vítkovicemi vedou

Zlín
Aktualizováno

Vítkovičtí hokejisté sice snížili na začátku poslední třetiny úvodního čtvrtfinálového utkání extraligového play off ve Zlíně na 1:2, avšak žádné velké drama se nakonec v závěru nekonalo. Snahu hostů vynutit si prodloužení totiž uťali Valaši šest a půl minuty před koncem řádné hrací doby třetím gólem.

Článek

„Zaplaťpánbůh za něj. Po očku jsem sledoval najíždějícího Tondu Honejska, a tak jsem ho vyslal do brejku. Věděl jsem, že je rychlý, a soupeřovým bekům ukáže záda," pochválil zlínský útočník Petr Holík autora pojišťovací branky.

Uvědomoval si, že při dvougólovém vedení polevil jeho tým v pozornosti. „Začali jsme útočit až příliš živelně a naráželi jsme na výborně chytajícího Šindeláře. Naštěstí jsme se ale po snížení rychle vzpamatovali. První vítězství máme doma, teď ještě musíme zvládnout před našimi fandy i druhý duel," díval se Holík už dopředu.

Zlínský asistent Juraj Jurík s ním souhlasil. „Radovat se můžeme jen do půlnoci. Vítkovice v poslední třetině ukázaly, jak těžký protivník proti nám stojí. Cesta za postupem bude ještě dlouhá," měl jasno. Jurík doufal, že bude moct v pondělí nastoupit i obránce Zámorský, jenž kvůli bolestem v rameni utkání nedokončil.

Třeba budeme mít v pondělí štěstí my, věří Svačina

Zatímco Zlíňané, kteří triumfovali v základní části extraligy, se na čtvrtfinálovou sérii v klidu chystali téměř dva týdny, Vítkovice nastoupily k úvodnímu střetnutí pouhé tři dny po rekordně dlouhém rozhodujícím zápase předkola v Českých Budějovicích. „Úplně ideálně jsem se na ledě necítil. Domácí měli skoro celý zápas mírně navrch. I tak jsme se ale přesvědčili, že můžeme se Zlínem odehrát rovnocennou partii. Třeba v pondělí budeme mít zase víc štěstí my," doufal střelec jediné branky hostů Vladimír Svačina.

Ostravský kouč Peter Oremus litoval nezvládnuté prostřední dvacetiminutovky. „Soupeř v ní dvakrát potrestal v přesilovkách naši nedisciplinovanost. A my jsme v tomto úseku utkání nebyli dopředu příliš nebezpeční," štvalo ho.

Oremus si nemyslel, že by jeho mužstvo působilo unaveným dojmem. „S klukama o tom mluvím, žádnou mimořádnou únavu mi nehlásili. Navíc jsme rozložili zátěž na čtyři pětky. První a poslední třetinu jsme odehráli velmi slušně. Ve druhém střetnutí už žádný výpadek nepřipustíme," varoval slovenský trenér Vítkovic Zlíňany.

Reklama

Související témata: